Política

JOAN SALMERÓN

CANDIDAT D'ICV-EUIA A L'ALCALDIA DE BLANES

“A Blanes fa falta molta valentia i lideratge”

Salmerón aposta per l'enginy i la participació ciutadana per superar la crisi a Blanes

No està gens d'acord amb el govern actual i demana ser la peça clau en el canvi

PENCAIRE
Va néixer fa 52 anys a Mataró, però en fa 30 que viu a Blanes. Empleat de banca, separat i amb dues filles, diu que li agrada el cinema, la música, l'esport –“Se'm coneix com el Periquito a Blanes”– i viatjar, “però per conèixer món”. És també un apassionat de la fotografia.

Balanç del mandat?

Molt negatiu. L'obra s'ha centralitzat només en el casc antic i acabarem la legislatura amb 10,5 milions de dèficit. I això ens hipoteca el futur perquè els pressupostos estan tutelats per la Generalitat i el 2011 no tenim pressupostos, han prorrogat els del 2010.

Aquest és un mal global?

Cert. Però el 2007 jo ja vaig avisar al regidor d'Hisenda que no podia fer els pressupostos que feia: havia de ser realista. Per tant, no han sabut fer la feina.

Serà un mandat molt difícil?

Molt! Haurem de ser enginyosos, imaginatius i comptar amb la participació de la gent, i amb aquest gran capital que té Blanes ens en sortirem.

Un repte per al nou mandat?

Que els ciutadans tinguin el protagonisme que mereixen i hem d'aconseguir que el poble de Blanes torni a creure en el municipi. Les consultes no es fan només cada quatre anys.

Per què l'han de votar?

Perquè hem donat mostres serioses de ser sincers, honrats i treballadors.

Com valora el pacte de govern actual: CiU, PDB, PP i ERC?

Aquí ha arribat a prostituir-se tant la política que no arribes a entendre per què votes un partit i no un altre. I nosaltres som molt fidels a les nostres idees, mentre que ara en aquestes eleccions ja som nou llistes.

Eslògan de campanya?

“Tu també ets Blanes.” Que reforça la nostra línia de governar per a tothom.

Com veu els habitants?

Amb por, ja que l'atur és molt alt. I, sobretot, la gent que dirigeix les entitats és molt més conscient que l'equip de govern.

Què li demanen?

Sorprenentment, la gent no demana gaire: ordre, netedat i ser escoltada. Coses que no ens costen diners, però que costen moltes hores de feina. I aquí som els reis perquè no parem.

I què proposa vostè?

A banda de les mancances pendents, la piscina coberta, acabar la ciutat esportiva i millorar els barris, que no s'han tocat.

Quines mancances són?

Hem perdut el tren i no són capdavanters. A Blanes ens falta molta valentia i lideratge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.