Política

El PSC de Blanes vol “remuntar” la ciutat

És la quarta candidatura municipal que encapçala Josep Marigó, que ahir va presentar el seu equip

L'acte de presentació de la llista del PSC de Blanes va aplegar ahir un centenar de persones a la plaça Espanya. Pere Comas, que havia estat tècnic de l'Ajuntament, va ser l'encarregat de presentar-lo i va anar introduint un per un els membres de la llista encapçalada per Josep Marigó, amb l'excepció d'algun membre que no hi va poder assistir. L'exalcaldessa, Dolors Oms, que és la 21a de la llista, va dirigir algunes paraules als assistents per constatar que a Blanes “falta il·lusió”, amb referència a la crisi, però va considerar que aquesta crisi no afecta els que eren entre el públic. Va tancar la seva intervenció amb una frase de l'alcaldable: “tal i com diu Marigó, junts remuntarem Blanes”.

Nicolás Laguna, que és regidor a l'Ajuntament i és el número 3, va fer un repàs a la situació econòmica de l'Ajuntament, que té un dèficit acumulat, segons va dir, de 6 milions d'euros i va considerar que s'haurà de treballar molt “per recuperar l'estabilitat pressupostària” que hi havia “abans”. També va recordar que no hi ha pressupost per a aquest any.

Dos eixos de treball

Una altra regidora que també és a la llista és Lourdes Fàbrega (número 2), que va definir els dos grans eixos de treball de l'equip del PSC: desenvolupament econòmic i educació i cohesió social. També va defensar la transparència de govern i va dir que el PSC crearà un consell econòmic i social.

L'exalcalde i cap de llista, Josep Marigó, va tancar l'acte. Va agrair als membres de la llista que hagin decidit formar-ne part ja que, segons va admetre, els temps actuals no són els millors per dedicar-se a la política. Marigó va fer referència al llibre que ha escrit, Remuntar Blanes, i que s'ha convertit en el lema de la campanya: “remuntar Blanes no només és possible sinó que és necessari. Hem de saber aprofitar les oportunitats”, va manifestar. Per a Marigó, cal un govern fort per prendre decisions que assegurin el futur i, fent un símil futbolístic, va dir als assistents que ells són “el dotzè jugador” de l'equip.

El cinquè congrés municipal de CiU de Blanes

Convergència i Unió va celebrar el Cinquè Congrés Municipal de CiU Blanes, previ a les eleccions municipals. L'acte va tenir lloc a la seu de la federació i a l'hotel Costa Brava, i van assistir-hi prop d'un centenar de persones de diversos sectors del poble, en l'àmbit de la cultura, de l'esport, de l'educació, entre d'altres. Es va poder generar debat a través de quatre ponències, que van ser les següents: Societat del Benestar; ocupació, benestar, solidaritat, salut i educació; Entitats i institucions; esport, cultura, joventut i mitjans de comunicació; Organització i gestió estratègica; serveis generals, administració financera, seguretat, mobilitat i transport i, per últim, Recursos; comerç, turisme, empresa, agricultura, pesca, infraestructures, urbanisme, habitatge i medi ambient. L'alcalde i candidat a la reelecció, Josep Trias, va tancar el congrés tot assegurant que CiU té uns objectius ambiciosos per a Blanes. “Creiem fermament en equips de persones que generin il·lusió i fomentin la interacció, que generin solucions a curt i a llarg termini, equips sincers i honestos”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.