Política

Homs: “És tan responsable Camps com Montilla de que TV3 no es vegi al País Valencià”

El portaveu del govern remarca que si el PSOE atorgués més canals a la Generalitat Valenciana, TV3 es podria veure a València

Considera que el problema no es desencallarà fins després de les eleccions espanyoles

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimecres des de València que “tan responsable és Francisco Camps com José Montilla” de que TV3 no es pugui veure al País Valencià. Homs ha explicat en declaracions a RAC 1 que el president de la Generalitat valenciana reclama al govern espanyol del PSOE un tercer múltiplex, tal com té Catalunya, per poder fer que TV3 es puguin veure a València. Homs ha recordat que la competència per atorgar un múltiplex depèn d'Indústria, ministeri pel qual “han passat dos ministres catalans, Montilla i Clos, que han estat incapaços de desenquistar el problema”.

“De responsable tant ho és el PP com el PSOE”, ha insistit Homs, que ha remarcat que la intenció del govern de Mas és “intentar resoldre-ho d'una altra manera amb converses amb la Generalitat Valenciana”, tot i que ha pronosticat que el problema no se solucionarà fins després de les eleccions espanyoles. “Si el govern espanyol donés un múltiplex a València, s'acabaria la discussió”, ha sentenciat.

En aquest punt, Homs ha recordat que Jordi Pujol i Eduardo Zaplana van arribar a un acord per estabilitzar el problema de la recepció de TV3 al País Valencià atorgant una freqüència a Acció Cultural. Va ser més tard, el 2005, que Indústria, capitanejat per Montilla, va treure la freqüència a TV3 per atorgar-la a una altra televisió argumentant que Camps ja solucionaria el problema de la recepció atorgant una altra freqüència a TV3, cosa que mai va passar. “Ara el problema està enquistat”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.