Política

Els candidats baixen a la meitat

El 22 de maig aspiraran a l'alcaldia el PSC, CiU, IpV-ERC i el PP, mentre que no hi seran ICV-EUiA, Gent del Poble, el PCCA ni Ciutadans

El panorama polític de Vidreres se simplifica de cara al dia 22 de maig. Les vuit formacions que van concórrer als comicis municipals del 2007 s'han reduït a la meitat. Ruth Rosique intentarà revalidar l'alcaldia pel PSC, i haurà de contrastar els vots amb CiU, que encapçala l'actual regidor independent, Jordi Camps; amb ERC, encapçalada per Eduard Adrobau, que s'estrena com a candidat, i amb Ernesto Torres, que intentarà de nou fer entrar el PP a l'Ajuntament, després que el 2007 en va quedar fora.

Desapareixen del mapa polític els d'Entesa ICV-EUiA, els independents de Gent del Poble (GdP), la Plataforma Cívica Ciutadans a l'Ajuntament (PCCA), i Ciutadans, que també ha llançat la tovallola i que no va obtenir representació l'any 2007.

L'actual mandat, amb un panorama tan divers (PSC, 4; CiU, 3; ERC, 2; EpV-ICV-EUiA, 2; PCCA, 1, i GdP, 1) ha obligat Ruth Rosique a manar en minoria amb dos pactes de govern estroncats, i a acabar el mandat amb pactes puntuals per tirar endavant les qüestions més importants, com ara el pressupost.

El primer pacte, el PSC el va fer amb CiU a principis de legislatura. Va durar de Rams a Pasqua. Pocs mesos després de la investidura de Rosique com a alcaldessa, el pacte es va fer amb els dos regidors d'EpV- ICV-EUiA. Aquest tracte va durar més. Finalment, però, a principis del 2010, també es va trencar i Rosique va quedar en minoria al govern i els socis van passar a l'oposició. Aquesta convulsa vida política no ha impedit, però, que el mandat s'acabi amb acords puntuals en els temes més importants.

Ernesto Torres
PP
Intentarà per segona vegada que el PP sigui a l'Ajuntament. L'any 2007 no ho va aconseguir.
Eduard Adrobau
ERC
És la primera vegada que es presenta a unes eleccions i serà la seva estrena política.
Jordi Camps
CiU
Actualment és a l'Ajuntament com a independent. Aquesta vegada intentarà ser-hi de nou amb CiU.
Ruth Rosique
PSC
L'actual alcaldessa intentarà revalidar l'alcaldia i, si pot, amb la majoria que li falta ara.
LES CLAUS
Ajuntament nou.
Ha estat l'obra més important que ha dut a terme el govern municipal en aquest mandat. Tot i així, els plens encara es fan a l'edifici antic.
Llar d'infants.
S'ha aconseguit un edifici que substitueixi els barracons.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.