Política

la SELVA

Un panorama molt semblant al del 2007

Pocs canvis en relació amb les llistes del 2007 a la comarca de la Selva. El mapa polític pel que fa a altres administracions s'ha fet notar més aviat poc. Els nous partits, com ara Ciutadans i Solidaritat Catalana, manifesten una presència més aviat escassa, i només en poblacions grans, com ara Blanes i Lloret de Mar.

Els qui tenien presència a l'Ajuntament, la volen repetir. Aquest és el cas de CiU, ERC, el PSC i, en menor mesura, ICV, sigui amb la sigla del propi partit o amb llistes independents adscrites. CiU, per exemple, es presenta a 26 municipis de la comarca. L'any 2007 no ho va fer a Arbúcies.

En segon lloc, hi ha ERC, que donant suport a Acord Municipal o amb la seva pròpia sigla, es presenta a 21 municipis.

Molt enrere hi va el PP, en alguns casos absolutament dividit, com a Santa Coloma de Farners, on han fet una llista on no figura cap dels seus militants històrics, que han fet llista pròpia i escindida, sota el nom d'Unió Centrista i Lliberal. Tot i així augmenten la seva presència amb nou candidatures a la comarca, en comptes de les cinc que van presentar l'any 2007.

Les llistes de grups independents sense cap adscripció són gairebé les mateixes, amb excepcions com la de Vidreres, que ha passat a CiU.

Quant a grups nous com ara Solidaritat Catalana i Ciutadans, la seva presència es limita a tres poblacions en el primer cas i a dues en el segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.