Política

Badalona

ERC presenta un programa enquè aposta per l'eix social

ERC-Accent-Rcat-JERC elabora un programa electoral “de possibles” en què la cohesió social és el pal de paller de les diverses propostes

Els republicans aposten per un gran pacte de govern amb el PSC, CiU i Iniciativa

La coalició d'ERC-Accent-Rcat-JERC va presentar ahir el seu programa electoral que pretén impulsar les polítiques socials. Miquel Estruch, cap de llista de la coalició, va fer una crida a una nova manera d'entendre la política i no treballar “per la ciutadania, sinó amb la ciutadania” per evitar “la fractura” entre els ciutadans i els polítics. Conscient que “no serà un mandat de grans obres”, Estruch considera que s'ha de prioritzar i “el més important són les polítiques de caire social, és on les retallades s'han de notar menys”. En aquest sentit, un dels grans eixos del seu programa electoral és la cohesió social, amb propostes com ara un pla estratègic de cohesió, crear un comissionat, reforçar la mediació, adequar l'horari d'ús d'equipaments educatius i esportius per fer-hi activitats de cohesió i més dotació al Consorci de Normalització Lingüística, entre d'altres mesures. En matèria educativa, proposen fer un conveni amb el sector universitari per crear llocs de feina relacionats amb la recerca i documentació del patrimoni històric i crear una xarxa d'aules d'estudi. També en matèria social destaca: ampliar el nombre de places que hi ha a les residències de gent gran i els centres de dia; acabar el mapa d'equipaments sanitaris de la Generalitat i convertir el Centre Cívic de la Morera en un centre de referència per a les dones. En seguretat, es comprometen a augmentar la plantilla i els recursos de la policia municipal i potenciar la Guàrdia Urbana de proximitat.

El segon gran eix programàtic és la promoció local (economia, urbanisme, sostenibilitat i cultura). Hi ha propostes com ara desenvolupar un parc tecnològic vinculat a la tecnologia mèdica, revisar i actualitzar el cadastre, afavorir i promoure l'habitatge social i fomentar la construcció d'habitatge protegit. Pel que fa a cultura, es comprometen a crear la comissió de Festes de Maig, posar en marxa un consell de cultura, adequar la masia de Ca l'Andal com a centre de cultura popular i convertir el centre cívic Canyadó en casal de joves. En aquest apartat, Oriol Lladó, número 2 de la candidatura, va avançar que aposten per repensar la política de subvenció i “superar la fórmula clàssica de subvenció per entitat i passar a la subvenció per projecte”. Això es faria a través d'uns barems decidits entre l'Ajuntament i les entitats per potenciar el “caire social” de les ajudes econòmiques.

Gran pacte de ciutat

La coalició independentista proposa un gran pacte de govern a quatre “amb aquells partits de tradició democràtica”, en paraules d'Estruch. És a dir, el PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC. Tots menys el PP. Així mateix, proposa dos grans pactes de ciutat: un en matèria de cohesió social i un altre, econòmic.

Menys tinències d'alcaldia, però més regidories

Esquerra proposa reduir les tinències d'alcaldia de 9 a 4 i les regidories de districte, de 8 a 6. En canvi, les regidories de govern passarien de 12 a 13, amb la recuperació de la regidoria de la dona.

El metro és prioritari, al davant de la B-500

Pel que fa a infraestructures, la coalició independentista anteposen el metro al davant de la B-500, que qualifiquen de “no prioritària”. Volen que l'L2 arribi a Casagemes i l'L1, a Montigalà.

Es presenta el cartell electoral de la coalició

En la presentació del programa electoral d'ERC-Accent-Rcat-JERC també es va descobrir el cartell de les eleccions. Consta d'una gran foto d'Estruch i el lema Fem-ho plegats!

Disposen de Mateu Chalmeta per a la campanya

Malgrat que Mateu Chalmeta va mostrar a l'assemblea el rebuig a la llista electoral d'ERC, la coalició disposa de l'actual regidor de Cultura per a la campanya. “És un gran actiu”, va dir Estruch

Conviden a fer elvermut a “lesrambles”

Esquerra convida els ciutadans que ho vulguin a fer el vermut. Les cites seran a la Rambla (diumenge 1 de maig), a la rambla de Sant Joan (7 de maig) i a la plaça Trafalgar (15 de maig).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.