Política

medi ambient

Barrakes de Blanes ha de canviar de lloc però CiU no n'aclareix el futur

L'equip de govern assegura que té una segona proposta “molt interessant”, però no l'explica, i defensa que calia actuar per denúncies mediambientals

La ubicació de Barrakes, el soroll, i fins i tot la diferència entre soroll i música, van encetar ahir un debat intens al ple de Blanes, que va ser precedit per una nova protesta de la plataforma i l'associació Sa Costa Barrakes. El debat el va obrir una moció presentada pel PSC, ICV i ERC (que es va aprovar amb els vots en contra de l'equip de govern) en què s'insta l'Ajuntament a negociar un altre espai per a Barrakes.

Conxita Boldú (ERC) va defensar la moció recordant que Barrakes en el fons només dura cinc dies, i que hi ha moltes altres activitats que generen soroll (com ara els concursos de focs), però per això se sentencien. Joan Salmeron (ICV) va argumentar que Barrakes no es pot canviar de lloc a tres mesos de la festa major i va augurar que el canvi d'ubicació obrirà “una caixa de trons perquè poden tenir una allau de queixes per sorolls”. Aquesta frase va servir a Quim Torrecillas (CiU) per donar el toc efectista al ple. Va treure un plec de folis (que el portaveu socialista, Josep Marigó, va calcular en 700), i els va posar sobre la taula: “Senyor Salmeron, aquestes són les queixes que té aquest Ajuntament per temes de sorolls”, va sentenciar. Tot seguit, però, va donar la raó al portaveu d'ICV en el fet que “segurament el tema de Barrakes sigui el menor dels problemes”, però va argumentar que l'Ajuntament de Blanes “pot intervenir en allò en què directament té mà”, i va fer un repàs de recull de premsa sobre queixes de veïns dels Pins per Barrakes. A més –va dir– té l'obligació de fer-ho, perquè la fiscalia de Medi Ambient té diligències obertes, i si no actua podria incórrer en un “possible delicte mediambiental”. També va dir que l'Ajuntament té una segona proposta d'ubicació, però no va concretar quina. Lourdes Fàbrega (PSC) va dir que l'equip de govern podria haver començat a treballar en el tema abans, i no a les acaballes del mandat, i els va titllar d'incompetents i irresponsables.

LES FRASES

Per vostès, qualsevol forma de música que no sigui tradicional no és cultura
Lourdes Fàbrega
regidora del psc
No és un tema per tractar amb lleugeresa o fer política; podem dialogar, però hi ha d'haver un canvi
Quim Torrecillas
regidor de CiU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.