Política

Puigdàlber

CDC diu que no votarà CiU perquè UDC “juga brut”

L'exalcalde de CiU, Pere Ferrer, recomana a la direcció comarcal de la federació que no enviï ningú per donar explicacions

Diu que Masdeu va proposar “la seva família” com a alternativa

La història es torna a repetir. Si el 2003 un conflicte mal resolt per la direcció comarcal de CDC que enfrontava els alcaldes del Pla del Penedès i de Puigdàlber va provocar l'escissió del partit de Manel Carrera, el fins llavors alcalde de CiU a Puigdàlber, i la creació d'una agrupació d'electors, l'IUP, al poble, ara quan Carrera ja havia abandonat el partit i es negociava la creació d'una llista conjunta per les eleccions del 22 de maig, el conflicte esclata un altre cop. Segons ha denunciat l'exalcalde de CiU, Pere Ferrer –que va perdre el càrrec per la moció de censura que va impulsar el cap de l'IUP, David Masdeu, i el cap del PSC Harald Ebinger, el juny de l'any passat–, la direcció dels partits han actuat “sense haver-hi joc net” i “han posat fi traïdorament al projecte de CDC defensat al llarg d'aquests anys al poble” en anunciar als militants del partit “amb total nocturnitat i traïdoria” que la llista de CiU estarà representada per Unió, el partit al qual la majoria de crítics de CDC que van seguir Carrera es van afiliar.

Segons Ferrer, la decisió de CiU provoca “una ruptura d'imprevisibles conseqüències entre els veïns del poble” i avança que una de les primeres reaccions serà que “un grup important ja no donarà més suport a CiU en els eleccions”. Ferrer desvetlla en una carta que Masdeu es va negar a totes les ofertes de pacte que oferia CDC, en la qual hi havia majoria dels afiliats convergents, i va arribar a proposar que “no es presentaria com a cap de llista, cediria el seu lloc al cunyat, Miquel Máximo, i en aquesta oferta de llista conjunta hi anirien la tieta, Paquita Baques, el marit de la regidora actual, Salvador Escofet i el seu pare Miquel Masdeu”. Mentre el sector crític de CiU planta cara al nou cap de llista, David Masdeu, aquest ha iniciat una campanya al poble per donar a conèixer la llista. Segons explica Masdeu, l'equip de dones i homes que forma la candidatura de CiU a les eleccions municipals “tenen la preparació necessària per cobrir les àrees d'actuació municipal. La llista conjuga renovació i continuïtat, noves idees i experiència adquirida durant els anys de govern municipal”, afirma. En la nota, Masdeu explica que l'IUP, que liderava després de la marxa de Carrera, es dissol. Dels cincs primers de la llista de CiU, quatre formaven part de la llista de l'IUP el 2007. La resta de la llista renova la que va presentar-se el 2007.

LA FRASE

La decisió de la direcció provocarà una ruptura d'imprevisibles conseqüències
Pere Ferrer
Exalcalde de CIu fins al juny de 2010 i regidor ara a l'oposició

ERC, integrat per exconvergents

La incorporació d'ERC per la pugna municipal, la novetat de les candidatures que es presenten, té notables incorporacions d'exconvergents. La llista que lidera Josep Peña té la presència de l'expresident de CDC del poble, Pere Tutusaus, que durant aquest mandat, ja fora de la direcció de CiU, s'havia convertit en un blocaire actiu a internet amb crítiques contra l'IUP i el regidor del PSC Harald Ebinger. A la llista d'ERC s'hi poden trobar altres noms de persones que van formar part de la llista de CiU el 2007, en aquell moment en qualitat de suplents.

La llista del PSC que torna a liderar, al poble, Harald Ebinger té notables incorporacions, com ara la del diputat del PSC, Roberto Labandera, que forma part de la llista, en el número tres, tot i que no viu al poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.