Política

ERC veu “desgavells” en la gestió de la Casa de la Generalitat de Perpinyà

“La confiança del govern en Joan Gaubí és total”, afirma el secretari del govern català Germà Gordó

Al Diari oficial de la Generalitat del 21 d'abril es publicava una resolució per la qual es deixava “sense efectes la resolució PRE/153/2011, de 28 de gener, de nomenament, amb caràcter eventual, del senyor Jean François Gauby com a director de la Casa de la Generalitat de Perpinyà, per haver-se produït un canvi en la seva relació laboral”. Esquerra Republicana de Catalunya afirma que “l'incomprensible silenci de la Casa de la Generalitat davant aquest canvi és un punt més en el seguit de desgavells que estan caracteritzant aquests darrers mesos de direcció convergent en la representació del govern de Catalunya a la Catalunya Nord” i ha presentat al Parlament de Catalunya una pregunta adreçada al govern de la Generalitat on es demanen aclariments sobre “quin és el canvi de relació laboral esmentat” i si s'ha fet “un contracte laboral francès en lloc de la relació d'eventual de l'administració catalana”. Si aquest és el cas, ERC pregunta al govern català si “s'incrementarà el pressupost de la Casa de la Generalitat per tal d'incorporar-hi el salari i les càrregues socials d'un contracte laboral francès”. El director de la delegació del govern català a Perpinyà i militant de CDC, Joan Gaubí, aclareix que el seu salari “és inferior al de l'antic director” que havia estat nomenat per ERC i que amb l'adaptació a la legislació francesa la seva contractació “sortirà més barata” a la Generalitat. Gaubí explica: “Tots els empleats i jo mateix sem ciutadans de l'Estat francès i tenim contractes laborals francesos” i que si hi ha un canvi en el govern català i és substituït “en cap cas demanaria una indemnització” com deixa suposar ERC. Gaubí no ho demanaria “per patriotisme i perquè aquesta és la regla del joc en el cas d'un càrrec com aquest”.

El secretari del govern català i home de confiança del president Artur Mas, Germà Gordó, afirma que aquest tema és “senzillament un reajustament administratiu del contracte del director amb la legislació francesa” i que Gaubí “té tota la confiança del govern català”. Gordó té la responsabilitat directa, al Departament de Presidència, de la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Més preguntes d'ERC

Des de Perpinyà, ERC afirma: “El govern català ens trobarà sempre al seu costat per impulsar les polítiques de cooperació transfronterera, el suport a la llengua catalana o la creació d'un eurodistricte català transfronterer”. Tanmateix, el partit independentista assegura que “aquest suport als interessos del país no pot ser mai una excusa dels responsables de Convergència, per negligir la transparència en la gestió, primera garantia democràtica en tota acció de govern”. La portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, ha dipositat a la mesa del Parlament, el 26 d'abril, altres preguntes al govern català relacionades amb la Casa de la Generalitat a Perpinyà. ERC vol saber “a quin control administratiu se sotmetran els comptes de la Casa des dels serveis centrals de Presidència” i també “quins criteris de contractació de personal segueix la Casa de la Generalitat aquesta legislatura”. Aquesta darrera pregunta fa referència a la recent contractació d'un militant de CDC que havia estat acomiadat de la Casa per “falta greu” per l'anterior direcció. Segons Gaubí, “malgrat la reducció de pressupost ha calgut contractar una altra persona, ja que tenim baixes per malaltia”. Si algunes fonts de CDC havien deixat entendre que hi hauria canvis en el personal “per fer-hi entrar gent de confiança”, el director afirma que “no hi ha previst cap acomiadament si no hi ha cap falta greu” d'algun empleat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.