Política

ERC, ICV i BNG lamenten el “missatge nefast” de què l'esquerra abertzale faci el que faci estarà fora de la llei

Acusen el PSOE i el PP de no voler que s'acabi el problema al País Basc per “qüestions ideològiques i electorals”

Els grups del Congrés d'ERC, ICV i BNG han donat suport avui als representants de Bildu i han defensat el seu dret a presentar-se a les eleccions del 22 de maig perquè rebutja de manera clara la violència i han acusat PSOE i PP de llançar el “missatge nefast” a l'anomenada esquerra abertzale “que faci el que faci estarà fora de la llei i no estarà present en les institucions”.

Així ha resumit la seva posició el portaveu d'ERC, Joan Ridao, en declaracions al carrer davant del Congrés dels Diputats al costat dels representants de Bildu, als qui la Mesa els ha impedit oferir la roda de premsa dins de la Cambra després de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la aquestes candidatures.

Aquesta ha estat una decisió judicial instigada per PP i PSOE, ha dit Ridao, que ha acusat el primer partit de moure's “més còmode” en aquesta situació i al segon, d'actuar “per por al què diran”. “Per raons electorals però també ideològiques no volen que s'acabi el problema al País Basc i que hi hagi pau definitivament i que estiguin presents tots en les institucions”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.