Política

mataró

ICV-EUiA aposta per ampliar i exportar el model del Tub Verd

sostenibilitat Joan Herrera i el candidat de Mataró, Esteve Martínez, asseguren que aquesta font energètica “és econòmicament rendible” contaminació Es comprometen a reduir un 20% l'emissió de gasos a la ciutat pel 2020

ICV-EUiA es partidari d'un model energètic sostenible, i en el Tub Verd de Mataró ha trobat un exemple a seguir. I és que els ecosocialistes aposten per ampliar i exportar aquest model energètic, amb el qual s'opera en algunes zones de la ciutat des de fa uns anys. El líder de la formació ecologista al Parlament, Joan Herrera, va ser ahir a Mataró per tal de copsar de primera mà aquest sistema, que permet l'aprofitament de l'energia que no s'utilitzava del tot en els diferents processos de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Mataró i del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Aquesta energia, distribuïda pel Tub Verd, s'utilitza per escalfar aigua d'ús domèstic i per climatitzar edificis, que d'aquesta manera no consumeixen directament combustibles fòssils.

“Aquesta font energètica és econòmicament rendible”, va defensar Herrera. El parlamentari ecosocialista, a més, va considerar que experiències com les del Tub Verd “són una manera intel·ligent d'encarar la crisi”. En aquest sentit, Herrera va vaticinar que la societat es troba a les portes d'una nova crisi: l'energètica. “El preu dels combustibles fòssils cada vegada pujarà més i eines com el Tub Verd posen en millor situació aquelles ciutats, empreses i edificis que el facin servir”, va reblar el polític, que va assegurar que el 60% del dèficit comercial és energètic.

Joan Herrera es va mostrar partidari d'apostar sense embuts per aquest tipus d'energia i va considerar que “les ciutats que tinguin instal·lat el Tub Verd estaran més preparades per al futur”. En aquest sentit, el líder d'ICV-EUiA va recordar que països com ara Dinamarca també fan servir sistemes semblants. Finalment, el parlamentari va criticar que, en l'àmbit català, “es posa fe en l'energia nuclear” i no es va estar de subratllar que el govern de la Generalitat “fia tot el capítol energètic a mans privades”. És en aquest apartat quan el líder verd va reclamar un “més lideratge públic en matèria energètica”.

L'Agenda 21

Per la seva banda, el candidat d'ICV-EUiA a l'alcaldia de Mataró, Esteve Martínez, també es va refermar en el compromís de potenciar les possibilitats del Tub Verd i ampliar la xarxa a la ciutat, “perquè aporta beneficis econòmics”. El candidat va reiterar que “ICV-EUiA continuarà impulsant les energies renovables a Mataró” i va subratllar el compromís de la seva formació amb l'Agenda 21. “D'aquí al 2020 volem reduir en un 20% o més l'emissió de gasos a la ciutat”, va dir Martínez. En aquest sentit, l'alcaldable ecosocialista va insistir en la necessitat “d'invertir en l'educació en l'àmbit de les energies renovables, perquè econòmicament són rendibles i són el futur”. Martínez va recordar que Mataró ja s'està començant a dotar d'eines d'aquest tipus i va posar com a exemple la Casa Capell, on ja es dóna formació de tipus mediambiental en diferents àrees.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.