Política

JOAN ROTA

ALCALDABLE DE LA CUP A BLANES

“Som l'alternativa als fronts polítics”

“Nosaltres, de fet, venim de recollir el desencís de la gent d'un poble que no sap cap a on va”

“Som una alternativa a aquesta política de fronts, a aquesta visió dels partits tradicionals”

Un poble viu
Joan Rota té 33 any, és comerciant. El seu compromís amb la població, segons explica, neix en el moviment associatiu, que afirma que cal recuperar. Segurament per això, Rota creu que la CUP recull, en bona part, el desencís de la societat i la necessitat d'un canvi.

Rota destaca la necessitat de recuperar la il·lusió per construir un projecte per a Blanes, un poble que, segons diu, ja fa massa anys que s'ha instal·lat en una política de fronts, amb dos partits majoritaris i els seus satèl·lits.

Què ha fet que es presentin?

Després de les eleccions del 2007 vàrem començar a treballar el projecte de la CUP. És la primera vegada que ens presentem. Nosaltres, de fet, venim de recollir el desencís de la gent d'un poble que no sap cap a on va. Blanes no ha tingut mai una opció política majoritària. Això ho demostra molt especialment un cert descontentament de la gent. Precisament, molts dels que formen la CUP, que provenim d'entitats, en som hereus. I també sorgeix per la necessitat de crear un projecte de la esquerra independentista.

Vostès es presenten, doncs, com una opció a aquesta bipolaritat?

Els partits majoritaris PSC i CiU, i les seves crosses polítiques, o accessoris, han instal·lat Blanes en una política de fronts. Aquesta és una de les coses de què pensem que la població també està cansada. Es fa una política dels uns contra els altres. Només cal veure els plens, que són un guirigall, amb una notable intensitat dialèctica. Com diu la nostra campanya: nosaltres som una alternativa necessària. Som una alternativa als fronts, a aquesta política de fronts, a aquesta visió dels partits tradicionals, de les quotes de poders i dels pactes en funció de tot això.

I què proposen?

Nosaltres volem treballar per un nou model de poble i de fer política. Pensem que és necessari perquè els fets ho demostren. És cert que han sortit partits independents que, en el seu moment, han obeït a conjuntures i a oportunismes. Precisament tot això ens demostra que cal una alternativa.

Com veu Blanes?

Blanes és un poble amb molt de turisme i de comerç, però que no ha sabut trobar un camí clar. Aquests sectors, tant el turístic com el del comerç, s'han sentit deixats per l'Ajuntament. El teixit associatiu cada vegada és més dèbil. I,a més, cada vegada tot és més dificultós a nivell burocràtic. També és una població que en només 20 anys ha doblat la població i que té uns dèficits estructurals importants. Per exemple: continuem sense tenir piscina municipal, tenim un teatre petit i petites sales repartides pel municipi. Nosaltres sortim a partir del desencís després de les eleccions, però també per recuperar valors de transparència i honestedat. Hi ha una manca d'informació notable, que es veu en els plens. Nosaltres apostem per una participació activa dels ciutadans des del dia a dia. De fet, el nostre projecte també es reinventa cada dia. La política és una participació activa. El gran repte nostre és apostar per la participació ciutadana. Gràcies a aquesta participació, podrem desenvolupar la nostra proposta que per una banda busca que Blanes sigui un poble viu, que és el nostre lema i, per l'altra, recuperar la veu del carrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.