Política

Conxita Boldú

Cap de llista de Junts per Blanes-Acord Municipal

“Aspirem a tornar a decidir”

Afirma que volien una candidatura independentista única però que ho ha reeixit

La militància decidirà sobre els pactes

FIDEL.
Boldú, nascuda a Barcelona fa 47 anys, és auxiliar administrativa al Centre de Salut Mental de Blanes. És el primer cop que es presenta com a candidata, però ja havia estat la número dos d'ERC en dues ocasions. La vinculació amb els republicans ve de lluny, de quan hi col·laborava a Gràcia, a Barcelona, i ha continuat a Blanes.

conxita Boldú encapçala per primer cop la candidatura de Junts per Blanes-Acord Municipal, la marca blanca d'ERC, partit amb el qual l'uneix una llarga relació.

Què l'ha portada a fer aquest pas endavant a la candidatura?

La conjuntura. He estat regidora al govern i a l'oposició, i això m'ha donat uns coneixements i una experiència que m'han portat a la posició, sense voler-ho, de dir “ara em toca a mi”.

Fa quatre anys van perdre la meitat de la seva representació. Com afronten aquestes eleccions?

El primer que ens vam plantejar va ser aconseguir que tots els independentistes de Blanes anéssim junts, per tenir més força. Això ho hem aconseguit parcialment, perquè ens presentem amb Reagrupament, però no ha estat possible un acord amb la CUP i amb Solidaritat per la Independència. Pensem que hem fet bona feina a l'oposició i que, amb el plantejament de campanya que hem fet, obtindrem uns bons resultats.

Per què no ha estat possible l'acord amb CUP i SI?

Fa molts anys que ens coneixem, amb la gent de la CUP, i sabíem que ells feia temps que es volien presentar. El seu perfil és massa extremista i això ens separa. Ja sabíem que no ens entendríem, pràcticament ni vam intentar arribar a un acord. La sorpresa ha estat Solidaritat, ells ens van dir que eren independentistes de dretes i que anar junts ens faria a tots més mal que bé. Veient la llista ho hem tingut clar; tenien raó: són de dretes.

La divisió del vot no els pot deixar a tots fora de l'Ajuntament?

Pensem que el sostre de l'independentisme a Blanes són dos regidors. Un el tenim nosaltres i l'altre es perdrà per la divisió.

Com valora que hi hagi nou candidatures a les eleccions?

La pluralitat està bé, però en aquest cas és excessiva. Hi ha partits que no tenen espai a Blanes.

Han donat suport al govern des de fora, com valoren aquest fet?

Fa vuit anys els socialistes ens van fer fora del tripartit. Fa quatre, els socialistes van ser els més votats, però no van voler saber res de nosaltres. Vam posar el programa sobre la taula i vam pactar amb el senyor Trias (CiU) que el votàvem com a alcalde si tirava endavant els 50 punts del nostre programa. Durant els primers tres anys vam aconseguir coses que incloïa el nostre programa des de l'oposició.

Per què no van voler ser al govern?

L'assemblea del partit va decidir que no era el moment d'entrar-hi, perquè teníem una mala experiència. El nostre electorat ens havia castigat i ara tocava fer oposició seriosa i positiva.

I ara?

Dependrà del resultat i del que decideixi la militància i la llista. Tenim l'aspiració de tornar a decidir.

Per què l'enfrontament tan visceral amb el PSC?

No ho sé, el dia que el senyor Marigó va fer el decret d'expulsió del govern em vaig quedar perplexa. El temps, però, ens ha donat la raó sobre coses que defensàvem i que ens van enfrontar amb ells

.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.