Política

barcelona

Hereu ampliarà la flota de taxis elèctrics als 3.000 cotxes

En l'aposta pel vehicle híbrid pretén convocar un concurs internacional per “homologar” el taxi sostenible a la ciutat

En quatre anys el PSC vol tenir 800 punts de recàrrega, ara n'hi ha 184

D'aquí al 2015 Barcelona renovarà la seva flota de taxis perquè un 28,5% dels seus vehicles siguin elèctrics. Aquesta és la fita que es va marcar ahir l'alcaldable socialista, Jordi Hereu, en la presentació del seu programa dedicat al vehicle elèctric, a la seu de Nissan de Barcelona. Ara la ciutat té una flota de 10.500 taxis, dels quals un 10% (1.050 cotxes) ja utilitzen gas o són híbrids. La proposta estel·lar d'Hereu en aquest àmbit és aconseguir que el 2015, al final del proper mandat, ja hi hagi 3.000 taxis elèctrics.

Com fer-ho? Hereu va plantejar convocar un concurs internacional. No es tractaria de fer un disseny propi de taxi híbrid a Barcelona –va admetre que seria molt costós– sinó posar les bases per homologar els models de vehicle elèctric que produeixen les empreses perquè puguin funcionar de taxi. El disseny l'hauria d'homologar l'Institut Metropolità del Taxi.

En paral·lel, Hereu va prometre mesures complementàries per facilitar la vida al cotxe elèctric, com un notable augment del nombre de punts de recàrrega. Ara n'hi ha 184 repartits per la ciutat, a finals d'aquest any ja seran 300, i el 2015 va garantir que n'hi hauria 800. Tot plegat es completaria amb mesures per incentivar l'ús d'aquests vehicles, als quals el candidat socialista va atorgar un “caràcter econòmic estratègic”. Aquesta és, va dir, “la primera raó” per impulsar aquest sector i “la seva innovació des de Barcelona”, i “després, ve la raó mediambiental”.

En la visita a la seu de Nissan, va estar acompanyat del seu número 2, l'economista Joan Trullén (un dels fitxatges estel·lars de la llista), i del 3, Jordi William Carnes, fins ara regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica. Cap dels dos va intervenir durant la roda de premsa.

L'extensió del vehicle elèctric també està pensada perquè es faci en motocicletes, busos municipals i vehicles del servei de neteja, en què Barcelona ja té un camí fet, que la converteix, segons Hereu, en “líder a tot l'Estat”. El candidat també ofereix els carrers de la ciutat de “laboratori”, perquè s'hi facin els tests del vehicle elèctric. “Tot això vol dir una ciutat molt més silenciosa i reactivació econòmica”, va sentenciar.

LA FRASE

El vehicle híbrid vol dir una ciutat molt més silenciosa i també la reactivació econòmica
Jordi Hereu
candidat del psc

Avalador de la convivència

Hereu es va presentar com un garant de “la convivència”, enfront d'altres models que poden portar a la “fractura social”. Davant de representants del món de la justícia, va advocar per un projecte “d'interculturalitat”, bo i avisant que no deixarà que “segrestin l'espai públic”. La necessitat d'un registre de faltes per aplicar la lluita contra la multireincidència és una altra de les seves peticions. El van acompanyar l'exconsellera de Treball, Mar Serna, i l'exsecretari d'Institucions Penitenciàries, Albert Batlle, entre d'altres, però no hi era l'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, i rival d'Hereu en les primàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.