Política

la crònica

Ferrusola fa campanya

“Els independentistes entabanen els nostres joves”

Marta Ferrusola, esposa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ahir va fer campanya a la comarca de la Selva, i adreçada concretament a les senyores. Al matí va esmorzar amb dones de Lloret de Mar, i a la tarda va repetir acte amb les dones de Tossa de Mar. El públic no podia ser més agraït ni fet a mida. Senyores de mitjana edat, tirant cap amunt, l'aire ple de perfums diversos, la barra de l'hotel plena de pastes perfectament alineades, moltes ganes de xerrar, i una predisposició evident a riure les gràcies de l'exprimera dama de Catalunya. La Marta ho va tenir fàcil. Va quedar prou clar quan la seva entrada va fer que la xerrameca es convertís en un fort aplaudiment. Tot era pensat perquè des d'un entresolat, ben asseguda, deixés anar el seu discurs. Res d'asseure's. Va exigir fer-lo a peu dret. I és que, tot i que va repetir que ella mai ha estat la presidenta per més que li ho diguessin, tenia clar que anava per feina.

El discurs, de prop d'una hora, contenia tots els tics del pujolisme. Acudits tipus Joan Capri, perfecte domini en les distàncies curtes, i el numeret dels lapsus de fer veure que no recordava de què parlava i demanant a la concurrència: “-I ara, què deia?” No faltaven entre les prop de quaranta senyores presents qui li recordava el fil del discurs. Tenia clar amb qui se les havia. No es va descuidar cap dels temes que, normalment, afecten més les dónes de la seva generació, i amanit de tant en tant amb el missatge de CiU, perfectament articulat i assumit. Hi va haver la petita dosi de feminisme, sobretot quan va recordar el moment que va exigir “a en Jordi” –tal com anomenava l'expresident– que ja era hora que ell mateix es triés les camises que combinaven amb els vestits. “Amb les corbates encara no ho he aconseguit”, va confessar. La màxima cota de feminisme es va aconseguir quan va declarar que als seus set fills els ha deixat clar que no vol cap responsabilitat com a àvia. “Els he dit que si volen una mainadera ja els la pagaré”, va rematar. Entremig va repartir a tort i a dret. “El PSC i el PP són anticatalans”, va assegurar. De tant en tant es referia a la candidata de CiU de Tossa, Imma Colom, assegurant que és “molt bona persona”. En aquest punt, se li va escalfar un xic la boca quan va dir que la paritat d'Imma Colom sí que és una realitat, no com la de Zapatero, “que s'envolta de dones ministres que la majoria són unes petardes”. Aquest va ser un dels punts que més va fer riure la concurrència, mentre feien que sí amb el cap, reconeixent en la Marta “una de les nostres”. El darrer petard el va dedicar als independentistes quan va dir que “entabanen els nostres joves”. Veni, vidi, vinci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.