Política

Pérez: “Que tanquin el Circuit de Catalunya i no hospitals”

El candidat socialista a Reus proposa la clausura de Montmeló perquè veu prioritari “el servei a les persones, no els cotxes de fórmula 1”

Duran i Lleida li demana que no faci “demagògia”

A les portes que el cap de setmana de les eleccions se celebri el gran premi de fórmula 1 (del 19 al 22 de maig), el PSC va proposar ahir que es tanqui el Circuit de Catalunya, a Montmeló. És una de les receptes dels socialistes com a alternativa al pla de retallades a la sanitat del govern d'Artur Mas. “Que tanquin el circuit, i no caldrà que tanquem hospitals, ni sales d'operacions ni residències”, va suggerir l'alcaldable del PSC a Reus, Lluís Miquel Pérez, que ahir es va erigir en portaveu dels socialistes.

Pérez considera que l'executiu “ha de tenir molt clar què és prioritari” i, en plena crisi econòmica, ell considera que ho és “el servei a les persones, i no pas els cotxes de fórmula 1”. El candidat socialista va fer aquestes consideracions a Reus, precisament des del centre de dia Marià Fortuny, que ja s'ha construït però no és operatiu.

Es dóna la circumstància que el Circuit de Catalunya ja va irrompre en l'anterior campanya de les eleccions municipals, ara fa quatre anys. El 12 de maig del 2007 l'aleshores vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va renovar amb el president de Formula One Management, Bernie Eclestone, l'acord perquè la F-1 es mantingués a Montmeló fins al 2016. Però l'aportació del govern està en suspens. El president de la Generalitat va garantir la continuïtat de la cursa per a aquest any i, probablement, per a l'any que ve, però va insinuar que no estava garantida més enllà d'aquesta data, d'acord amb el context d'estalvi actual. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una compareixença parlamentària al febrer, va reclamar al sector privat que s'hi impliqués i hi posés recursos. “Se'ns diu que dóna molts beneficis al teixit econòmic, com ara a hotels i taxis; doncs que es noti”, va exigir.

Duran replica

La rèplica a les paraules de Pérez va anar a càrrec del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que va recordar que el govern no ha tancat cap sala d'operacions i que, si hi ha hagut clausures, ha estat per obra del tripartit. “Que no s'inventi coses, que estigui tranquil i no barregi una cosa amb l'altra; això és pura demagògia”, va retreure al candidat socialista.

LA FRASE

Que tanquin el circuit, i no caldrà que tanquem hospitals, ni sales d'operacions ni residències
Lluís Miquel Pérez
alcaldable del psc a reus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.