Política

El turisme i l'economia de Lloret centren el debat entre Codina i Bernat

No hi va haver sorpreses al debat cara a cara de la SER entre els candidats de CiU i el PSC

Bernat va retreure que en 8 anys CiU no hagi ordenat Just Marlès

El debat cara a cara organitzat ahir per la cadena SER entre Romà Codina i Joan Bernat, caps de llista a Lloret de CiU i PSC, respectivament, va ser marcat per un to més aviat plàcid, amb alguna incursió de Joan Bernat per intentar escalfar el debat. Els eixos bàsics van ser el turisme, la situació econòmica (hi ha 2.590 desocupats a Lloret), la seguretat ciutadana, els canvis al passeig i les grans infraestructures, pel PSC, sobredimensionades i massa cares.

En matèria de turisme, Codina va defensar que l'autopista ha d'arribar a Lloret de Mar, i que ja s'ha traslladat la urgència al conseller de Política Territorial, Lluís Recoder. Igualment, també va considerar urgent la variant de Lloret, però que per qüestions pressupostàries no podrà ser, com a mínim fins al 2013.

Bernat va dir que l'Ajuntament ha d'intervenir perquè Ryanair continuï a Girona, i que cal fer “un canvi important” a l'avinguda Just Marlès, que concentra l'oferta d'oci nocturn i podria “hipotecar” la resta de marques turístiques. Codina va defensar que la remodelació és un proposta bàsica de CiU. En aquest punt del debat, l'esment del “turisme de borratxera” per part del moderador va crear un cert neguit. Com si hi hagués un pacte tàcit, ni Codina ni Bernat van repetir la paraula maleïda, evidenciant que una definició simplista del turisme de Lloret no és benvinguda. Bernat va recordar al candidat de CiU que han tingut vuit anys per fer la reordenació. “No es pot dir que no hem fet res; la situació quan vam entrar a l'Ajuntament el 2003 era la que era i veníem de 12 anys de govern socialista”, va respondre Codina. Sobre el sentit de circulació, els dos candidats van mantenir les mateixes posicions ja conegudes. Pel PSC és començar la casa per la teulada, però Codina, tot i que està obert a tornar a la situació anterior, creu que ha de tenir una oportunitat per comprovar si funciona.

SOBRE RYANAIR

La gent pensa que estem per la circulació al passeig, però el que cal és que ens arribin turistes, no es pot perdre Ryanair
Joan Bernat

L'OCI NOCTURN

Només el fet que un 1% dels joves que ens visiten muntin gresques a la nit fa que sortim als mitjans
Romà Codina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.