Política

JOSEP MARIGÓ COSTA

CAP DE LLISTA DEL PSC A BLANES

“Trias va pactar amb el diable i ha estat incòmode”

Considera que en els últims anys Blanes s'ha vist superada per les poblacions del voltant i cal que torni a ser un referent territorial

Aposta per polítiques que impliquin els ciutadans, com ara la creació del consell de govern de barris

Reconeix que el soci preferent és ICV-EUiA i diu que ara no té cap problema amb ERC

Marigó ha triat Casa Oliveras
de Blanes per fer l'entrevista, perquè recorda que va ser en aquest local quan, el 1999, el PSC li va proposar encapçalar la llista per primer cop. Va ser alcalde de Blanes del 2003 al 2007.
Ens hem quedat estancats, i els pobles del voltant s'han espavilat més del compte

En les últimes setmanes, preescalfant la campanya polítics de diferents signes s'han dedicat a escriure llibres, i Marigó no ha estat una excepció.

No es van equivocar de vocació els polítics, que es tomben cap als llibres?

El llibre Remuntar Blanes va néixer d''una preocupació: pateixo en veure la desil·lusió de la gent, a nivell local perquè veuen que l'Ajuntament no acaba de funcionar com ho hauria de fer, i la ciutadania en general cada cop veu menys el got mig buit. Parlo dels grans problemes que tenim a Blanes i de les oportunitats, que n'hi ha. Blanes l'admiràvem els del Maresme nord...

Admiraven, en passat?

Era la ciutat de referència... Ens hem quedat estancats i els altres pobles del voltant s'han espavilat més del compte. Hem anat fent coses per inèrcia i en un món que canvia tan ràpid no ens hem posat al dia.

I tot això només en els últims quatre anys?

En els últims quatre anys s'ha agreujat, per un govern que no ha pres decisions i ha anat fent el que ja estava marcat, i també per la crisi. En el meu mandat vam marcar línies futures, com el port, el pla de s'Abanell, la Ciutat Esportiva... el que va deixar en Ramos va ser la primera pedra però els que vam haver de desencallar la ciutat vam ser nosaltres.

Un cop va definir l'alcalde, Josep Trias, com un titella...

Aquest govern, salvada una honrosa excepció, ha estat gris. Començant per l'alcalde i acabant pels socis de govern.

Quina és l'excepció?

Carles Gibert. És l'únic que ens ha demostrat que és dialogant i sap parlar amb l'oposició.

Li preguntava per Trias...

Alguns diuen que és bon metge, però molts diuen que és un mal alcalde, fins i tot els seus. Jo no l'he tingut de metge, però no ha sabut fer d'alcalde ni consensuar amb els grups pel bé de Blanes, ha estat incòmode en el càrrec perquè en el seu moment va pactar amb el diable. Se'm pot dir que no vaig ser capaç de formar un govern fa quatre anys, però és que amb gent que es dedica a insultar i agredir no m'hi puc entendre.

I ara creu que hi pot haver un govern d'esquerres? Quins amics tindrien?

No hem d'enganyar ningú, tenim un soci preferent històric que és ICV-EUiA, però la nostra prioritat sempre serà Blanes. No vull la cadira d'alcalde com a poltrona, per això no em vaig vendre a qualsevol preu fa quatre anys ni ho faré ara.

També havien tingut com a soci ERC...

Puntualment durant tres anys. No hi tinc cap problema, el problema que vaig tenir és de deslleialtat amb el que era el portaveu en el seu moment.

L'inquieten les investigacions d'Antifrau?

No, gens. El que voldria és que haguessin sortit ja.

Va denunciar una campanya orquestrada contra seu...

Sí, això està claríssim, i amb la connivència de l'alcalde. Tota aquesta colla el que busca és el meu desprestigi perquè sap perfectament que si Josep Marigó és alcalde ja no entraran i sortiran de l'Ajuntament com si fos casa seva.

Últimament tothom parla de participació ciutadana, que queda molt bé...

Participació no pot ser una paraula buida. Parlem d'implicar en la presa de decisions. Un exemple seria la creació del consell de govern de barris.

Quines altres propostes fan?

Volem treballar el que nosaltres anomenem projecte educatiu de ciutat, i constituir immediatament el Consell Econòmic i social. Ja teníem els estatuts preparats el 2007 i hem insistit al govern que calia tirar-ho endavant però ens han ignorat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.