Política

El vot fa pujada

Els d'Iniciativa de Blanes ahir van fer campanya a Mas Borinot, un barri amb poc atractiu turístic

Els socialistes van muntar una vela a prop

No està gens clar si el vot cap a ICV-EUiA de Blanes anirà cap amunt, però la seva petició feia pujada, si més no al barri del Mas Borinot.

Una zona de pocs blocs de pisos, els que hi ha de poca alçada i habitatges molt llunyans de la platja. El Blanes de fora ciutat. Gent trempada i acollidora. El millor receptacle per recaptar el vot de les esquerres.

Amb un sol de justícia, el candidat Joan Salmeron, la número tres de la llista, Amparo Ardanuy, i dos noies voluntàries, trucant a cada porta, a cada pis. El camí feia pujada i anaven a peu.

No era el mateix, però, per a tots. Una camioneta amb altaveus va passar a prop del carrer estret, demanant el vot per al Partit Democràtic de Blanes. Els captadors del vot, d'una i altra banda, ni tan sols es van saludar. Els d'ICV-EUiA m'expliquen que són els racistes, els de l'extrema dreta, l'equivalent de Blanes de la Plataforma per Catalunya. No ho sé, sí que veig, però, que mentre uns fan la pujada a peu, els altres la fan sobre rodes.

Amb el porta a porta d'ICV-EUiA, sí que hi ha una cosa clara, i és que d'esperit no els en falta.

Hi ha habitatges que, malgrat es noti claríssimament que més enllà de la porta hi ha vida, no s'obren. Es nota com espien, però els panys no fan soroll. Gent que segurament tenen el costum de no obrir ningú, si és que no són familiars o algú molt proper.

Joan Salmeron i acompanyants no defalleixen, no perden la calma, les bones maneres, ni el discurs, ni el somriure. Fan tots quatre el que han de fer. Convidar tothom que assisteixin als actes que faran al seu local, i demanar directament el vot. Cara a cara, sense altaveus ni escarafalls. “Voti'ns, sisplau”, heus aquí tot el missatge.

El barri sembla que dóna per molt, sobretot per demanar l'almoina en forma de vot. A peu de carrer, lluny de les pujades, els del PSC tenen instal·lada una vela amb globus, paperets i paperetes a l'ombra, i amb una amable senyoreta que regala un clavell a tothom que hi passa pel davant. Hi ha força gent, a mitja tarda... Als carrers que fan pujada ni tan sols s'hi acosten. La part alta del barri, la més costeruda, és per als propagandistes d'ICV-EUiA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.