Política

Hereu i Trias eviten el cos a cos en el primer debat a cinc

Gomà (ICV-EUiA) pren el protagonisme a l'alcalde de Barcelona i candidat del PSC en la defensa de l'obra de govern

Fernández Díaz i Portabella marquen perfil propi en el debat de ‘59 segons'

El primer debat entre els cinc candidats amb més possibilitats d'obtenir representació en les eleccions municipals a Barcelona va servir bàsicament per marcar i definir el programa de cada candidatura, i de discussió n'hi va haver poca, a les portes de les que es poden considerar les eleccions més disputades i en què el PSC es juga el govern de Barcelona, que ocupa des de fa 32 anys. No es va veure un previsible cos a cos entre Hereu i Trias, els més ben posicionats per aconseguir l'alcaldia, i fins i tot l'actual alcalde va deixar que el seu soci de govern, Ricard Gomà, s'erigís com el més ferm defensor de l'obra feta.

Hereu, conservador

Hereu, en canvi, no va arriscar en les seves propostes i només es va mostrar molt contundent a l'hora de denunciar l'hipotètic tàndem de CiU i el PP en un futur govern. Les propostes en seguretat van ser les que més van aixecar les crítiques d'Hereu per la “Barcelona pintada de negre” que vol el PP amb les reiterades demandes de més policia a les quals es va afegir Trias. Un Hereu conservador va evitar polemitzar i només va entrar en el cos a cos amb el candidat del PP, Alberto Fernández Díaz, amb el qual va topar en un parell d'ocasions durant el debat, que va moderar la periodista Cristina Puig.

Tampoc el convergent Xavier Trias es va voler erigir en protagonista. No va buscar el cos a cos amb el seu principal rival en la cursa per l'alcaldia, i va evitar polemitzar amb Ricard Gomà, que s'hi va referir en nombroses ocasions. L'ecosocialista es va convertir en un dels més incisius durant la contesa, juntament amb Fernández Díaz, que no va desaprofitar l'ocasió de marcar perfil propi en qüestions com ara la seguretat, i que va ser l'únic dels candidats que va utilitzar el castellà en algun moment del debat.

Per últim, el candidat d'Unitat, Jordi Portabella, va aprofitar l'ocasió per reivindicar la coalició que encapçala com l'hereva de la manifestació del 10 de juliol, i com una de les ànimes de la consulta de Barcelona.

El debat d'ahir no serà l'únic que es viurà aquesta setmana. Els candidats es tornaran a veure avui les cares en una altra trobada, organitzada per la FAVB. I demà passat hi tornaran a TV3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.