Política

TERRASSA

Els partits proposen traslladar el mercadal

Rull insisteix a demanar un cara a cara per parlar de les retallades amb Navarro, que ho torna a refusar

Tots els partits polítics aposten per canviar el mercadal Martí l'Humà de lloc. Ahir, els alcaldables van vendre el seu programa en la meca del comerç on els tradicionals crits de “calces a un euro!” es van barrejar amb els fullets de propaganda, els globus amb les sigles i els clavells.

L'alcalde i cap de llista del PSC, Pere Navarro, va indicar que s'ha fet un estudi sobre la possibilitat d'implantar diversos mercadals a la ciutat. “És la proposta que hem d'acabar d'acordar amb els paradistes, les entitats de comerciants i les entitats veïnals”, va assenyalar Navarro, que hi va afegir que seran temàtics. Això sí, el cap de llista socialista va aclarir que el canvi de lloc és un tema tècnic.

L'alcaldable de CiU, Josep Rull, que va ser acompanyat pel conseller d'Interior, Felip Puig, va plantejar traslladar el mercadal Martí l'Humà, que “s'està ofegant, al barri de Montserrat”. Per això es fa seva la reivindicació de tornar a l'avinguda Béjar, que dinamitzi la zona comercial de la rambla Francesc Macià. A més, els nacionalistes proposen mercadals petits al centre, a la plaça Nova o a la Rambla; un a l'avinguda Àngel Sallent, un altre a l'interior de Ca n'Anglada per reactivar el barri i la zona del passeig Muncunill.

En la mateixa línia, el cap de llista del PP, Gabriel Turmo, va proposar el canvi de lloc del mercadal. “Aquest no és l'espai més idoni però cal parlar-ne amb els paradistes”, va constatar Turmo.

ICV-EUiA planteja uns mercadals de proximitat amb una redistribució en vies diferents i un redimensionament del Martí l'Humà. Estarien situats al nord de la ciutat, a l'avinguda Béjar; al Vapor Gran o la Rambla, i a la franja oest.

El cap de llista d'ERC, Isaac Albert, va assegurar que s'ha de buscar un lloc “òptim”, l'avinguda del Vallès i la Rambla. Albert va indicar que cal que el mercat avanci en una redefinició de les parades per fer-lo més atractiu.

Enmig d'aquest debat, Rull va aprofitar l'avinentesa per tornar a demanar un cara a cara amb Navarro. El cap de llista socialista va refusar-ho al·legant que a Terrassa hi ha “una pluralitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.