Política

ROMÀ CODINA

CANDIDAT DE CIU A LLORET DE MAR

“No em molesta ser vist com el relleu de Crespo”

Afirma que si és alcalde el primer que farà serà parlar amb el conseller Lluís Recoder per fer l'aparcament al passeig Verdaguer

S'entendria amb tots els grups, diu, excepte amb el Millor

Creu que l'avinguda, que concentra l'oci nocturn, s'ha de racionalitzar

Va entrar en la política local
amb Xavier Crespo, segons explica, tot i que quan tenia 22 anys va entrar com a independent en una llista d'AP i hi va estar quatre anys. “Vaig dir que mai més”, diu, i manté que si està implicat en política local a Lloret i a l'Ajuntament és per la seva amistat amb Xavier Crespo i per l'equip de CiU.
Del tema del passeig l'oposició n'ha fet una bandera

Explica el candidat de CiU que el primer que va demanar a Xavier Crespo quan van formar govern va ser fer-se càrrec de la regidoria de Benestar i Família. Els primers mesos com a regidor, explica, va fer de treballador social sense ser-ho.

El molesta que el vegin com el relleu de Crespo?

No, perquè a part que fa vuit anys que treballem junts i tenim un tarannà molt similar, hi ha coses que ell ha començat i que hem d'acabar. Per exemple, amb la residència de la gent gran, de moment nosaltres hem comprat el terreny però fa més d'un any i mig que treballem en el tema. S'ha fet el pla funcional, el pla de viabilitat econòmica. És un projecte gairebé de 12 milions d'euros, d'una residència que ha de donar cobertura a 250 persones.

Lloret ha doblat la població en una dècada i té un 41% d'immigració, és un problema?

Vam passar de 20.000 a 40.000 habitants. Un 22% de la immigració és comunitària. Arran del boom immobiliari la gent que treballava a l'hostaleria la va deixar per anar a la construcció, i ara el problema és que la gent de la construcció no té feina i els immigrants que van començar a l'hostaleria, sí. I això crea una tensió que procurarem portar tan bé com puguem.

L'oposició ha criticat el tracte de favor amb els amos de Can Juncadella, i pel tema del camí de ronda.

Aquest tema s'ha tret per desgastar, i pel que fa al camí de ronda... ara és una qüestió de tràmits administratius de la Generalitat. Vam parlar amb el conseller Recoder i va dir que ho desencallaria perquè finalment es pugui fer, però és la propietat, que l'ha de pagar.

Amb qui no s'entendria dels grups que es presenten?

Vull ser molt respectuós amb els electors i pot ser que guanyi les eleccions i pot ser que no. Dit això, jo estaria disposat a pactar amb qualsevol excepte amb el Millor, perquè crec que portar la política als límits que l'està portant ell no beneficia ningú. Amb la resta de grups hauríem d'arribar a punts de trobada: ERC, PP, una sociovergència... Hem d'anar tots a l'una per tirar Lloret endavant.

Se senten tractats injustament quan es parla de Lloret per un tipus de turisme?

Fa molt de mal perquè els esforços que s'han fet i s'estan fent... L'última certificació que vam tenir és la familiar. A l'estiu tenim 200.000 turistes, només que 40 persones muntin un aldarull ja sortim als mitjans.

El sentit únic al passeig ha portat molta cua...

Tot va lligat a una central de trànsit que regula els semàfors. Ara hi ha molta crítica perquè els cotxes entren al revés, però és així per una qüestió tècnica, perquè si entraven com sempre al final hi havia molt més trànsit a la carretera de Tossa. Amb la central reguladora hem de veure si es pot absorbir el trànsit que abans podia passar pel passeig, i si no, ho canviarem, no passa res. També crec que se n'ha fet una bandera, d'aquest tema.

El cap de llista del PSC li va retreure que en vuit anys no s'ha fet res a Just Marlès...

Hi hem d'incidir, no només per qüestions purament urbanístiques. Ho hem d'intentar racionalitzar d'alguna manera. La gent quan està asseguda i prenent alguna cosa es comporta diferent que quan va amunt i avall esverada. Potser es poden posar més terrasses a la nit, i tenir més serveis de seguretat. Quan va venir el conseller d'Interior va dir que ens escoltaria i que hi haurà un reforç de seguretat a Lloret els mesos d'estiu.

Un projecte que han anunciat és l'aparcament al passeig Verdaguer.

Si sóc alcalde el primer que faré serà anar a veure el conseller Recoder per començar l'aparcament com més aviat millor, perquè és fonamental pel comerç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.