Política

badalona

CiU es compromet a tirar endavant les exigències de l'empresariat badaloní

La candidatura nacionalista confia fer realitat la B-500 i estudiarà ampliar el BCIN

La FEB espera que la resta de partits assumeixin els seus objectius

La candidatura de CiU a l'Ajuntament de Badalona es va comprometre ahir, oficialment, a tirar endavant la majoria d'objectius que la Federació Empresarial de Badalona (FEB) s'ha marcat per tal de superar l'actual situació de crisi. Fa uns dies, per tal que siguin incorporades en cadascun dels programes electorals, la patronal va lliurar a totes les formacions un document en què es recullen prioritats empresarials, entre les quals hi ha la construcció de la túnel de la B-500, la creació d'un nou parc empresarial a Can Ruti dedicat a les activitats d'R+D o la reducció i agilitació dels tràmits i requisits necessaris per permetre la total regularització de les empreses.

Així, l'alcaldable de CiU, Ferran Falcó, va garantir que si és al govern els pròxims quatre anys es tiraran endavant la majoria d'aquestes reivindicacions empresarials. “La recuperació econòmica és l'eix del nostre programa”, va assegurar Falcó abans d'afegir altres mesures no previstes per la FEB, com ara la “revolució tranquil·la” contra la burocràcia i la creació d'una empresa municipal –capitalitzada a través de la venda del port– que “aprimarà l'administració” en unificar, en una, quatre societats ara existents. Pel que fa a l'exigència empresarial d'ampliar el BCIN, Falcó va garantir estudiar-ho, apuntant la possibilitat que la gestió de l'espai deixi d'estar en mans municipals i esdevingui una concessió que doni recursos per fer l'actuació. Falcó va emfatitzar que, pel que fa a promoció econòmica, el programa de CiU és “el més seriós”, perquè, segons diu, “el PP no podrà revertir el mal que ha fet a la marca Badalona per molt que prometi ara”.

Precisament, a banda de reunir-se amb CiU, el president de la FEB, Joaquim Padrós, va mantenir una trobada amb el cap de llista popular, Xavier Garcia Albiol, per tal de conèixer les propostes del PP en relació amb aquests desigs empresarials. Aquesta va ser l'única reunió que la formació popular no va ajornar en solidaritat amb la tragèdia de Llorca, ja que s'havia previst realitzar a primera hora del matí i la decisió d'ajornar la resta d'actes es va prendre posteriorment. En tots dos casos –ja que per ara han estat aquests dos partits qui han respost a les inquietuds de la patronal–, Padrós va instar-los a “fer realitat” aquestes exigències, més enllà de prometre-les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.