Política

Imma Colom

Cap de llista per CiU a Tosssa de Mar

“Vénen quatre anys molt difícils”

La candidata nacionalista diu que aquest mandat han rebaixat en deu milions el deute que havia deixat l'anterior govern dels socialistes

Diu que tornarà a tenir majoria absoluta

IMPULSIVA.
Imma Colom, nascuda a Cantonigròs fa 52 anys, és una persona impulsiva. Ho demostra com es va convertir en candidata a l'alcaldia de Tossa. En una reunió es va aixecar i es va postular com a candidata. No ho havia ni comentat al marit. Confessa que va ser un rampell, perquè no li feia el pes la persona que proposava el partit . Va acabar sent alcaldessa.

Tossa és un dels pocs municipis de Catalunya, potser l'únic, on es disputen l'alcaldia tres dones. La relació entre elles, però, és molt tensa. Especialment entre l'actual alcaldessa convergent i la cap de l'oposició.

A Tossa són tres dones i mal avingudes. Per què?

Moltes vegades es barregen qüestions personals amb polítiques, que no tenen res a veure amb el que vol el poble. Aquests enfrontaments són innecessaris.

I per què no arreglen les diferències personals...?

Perquè no hi ha manera que es posin d'acord. Jo he vetllat perquè hi hagués unitat política, però no ha estat possible. Temes personals jo no en tinc cap, si de cas elles, que fa molts anys que estan a l'Ajuntament.

L'acusen de tenir una actitud “despòtica”.

Ho desmenteixo totalment.

També diuen que a CiU tenen interessos urbanístics al poble.

Ni un, i es pot comprovar. Hi ha persones de CiU que tenen propietats a Tossa però han sortit perjudicades pels canvis que vam introduir al POUM, que en primera instància havia aprovat Pilar Mundet (PSC) l'any 2006.

CiU ha dit que es va trobar un deute de 21 milions d'euros a l'Ajuntament. El PSC ho nega.

Vam fer una auditoria que va dir que la situació econòmica era la que era.

I actualment quina és?

Hem rebaixat el deute, treballant fermament, tocant de peus a terra. Hem patit molt per redreçar econòmicament la població. Hem rebaixat la càrrega financera uns 10 milions. Vam haver de demanar un crèdit de dos milions d'euros per pagar factures pendents. El 2010 vam fer una auditoria de les obres de can Vergonyós que ens diu que s'han pagat 300.000 euros de més, d'obra que no es va fer. L'enginyer que controlava aquestes obres costava 78.900 euros anuals per venir dos cops a la setmana. Hem eliminat aquest sou.

Han hagut de governar, doncs, amb molta austeritat.

Carai, carai! No ho sap pas el que hem hagut de fer.

I els pròxims quatre anys la tònica serà la mateixa.

Pitjor encara. Vénen quatre anys molt difícils. Els pròxims quatre anys els haurem de fer servir per renovar idees i repensar projectes. Haurem d'imaginar utopies; recollir el sembrat aquests darrers quatre anys, però amb una realitat econòmica i social molt difícil. Haurem de redreçar l'economia i generar ocupació. Estarem molt limitats, el que passa és que nosaltres ja fa quatre anys que ens estrenyem el cinturó. No es podran difondre promeses que no es podran complir, perquè han baixat els ingressos per impostos.

Espera revalidar la majoria absoluta?

Doncs sí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.