Política

JUDITH RAMÍREZ

CANDIDATA D'INDEPENDÈNCIA PER CATALUNYA

“A SI hi ha ideologies molt diferents”

Volem crear un consell de veïns que, si bé no podrà ser vinculant amb tot, sí que tindrà sempre un caràcter consultiu

A SI no hi ha una política social concreta, sinó l'objectiu comú d'assolir la independència

Judith Ramírez té 34 anys, viu en parella i té una filla. En les eleccions del 2007 havia ocupat un dels darrers llocs de la llista d'ERC, del qual havia estat també secretària de comunicació de la secció local. El pròxim dia 22 se la juga com a cap de llista per Solidaritat Catalana per la Independència.

Què li va passar amb ERC?

Vaig veure que des del govern era una gent que no havia vetllat gaire per l'independentisme.

I Solidaritat per la Independència (SI) té una ideologia social pròpia?

No. De fet, en formen part grups ideològics molt diferents però que compartim una idea comuna, que Catalunya assoleixi la independència. Hi ha gent que ve de CiU, del PSC, d'ERC i d'ICV.

Es presenten una mica com la resposta social a la política oficial?

És una proposta que ha sorgit de les consultes populars. Tant els candidats com les propostes són prèviament consultats.

Em diu que SI, com a formació d'àmbit generalista, no té ideologia pròpia. Suposo que en l'àmbit local sí que deuen pensar en algun programa. Me'l pot definir amb poques paraules?

L'eix principal per a nosaltres és la participació ciutadana. En l'àmbit social, creiem que cal aplicar polítiques transversals entre els diferents departaments i àrees per recollir veritablement la sensibilitat dels ciutadans. I aquí volem obrir les portes a totes les entitats i associacions, i també als ciutadans.

Pensen proposar la creació d'un consell de ciutadans com s'ha fet en altres llocs?

Sí, crec que ho hem de fomentar. No vol dir, però, crear un nou organisme vinculant. Un consell ciutadà que sempre tingui un caràcter consultiu i, a vegades, vinculant.

I amb qui pactarien?

En cas que fóssim determinants, ho sotmetríem a una consulta col·lectiva que decidís el sentit del nostre vot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.