Política

Parèntesi a Amposta per la Festa del Mercat

La campanya electoral es mesclarà discretament amb l'ambient de principis del segle XX

ERC recupera el Cafè Republicà i repartirà ventalls d'“aire fresc”

Un dia més de festa
La Festa del Mercat a la Plaça arriba enguany a la seua tercera edició i una de les principals novetats és que incorpora un dia més. Així el mercat d'artesans va obrir les portes ahir a la tarda als principals carrers del nucli antic: plaça de l'Ajuntament i carrer Major entre d'altres.

La campanya electoral coincidirà enguany a Amposta amb la tercera edició de la Festa del Mercat a la Plaça, una mostra que recrea l'ambient de la ciutat a principis del segle XX, que està de pujada i que ha tingut una gran acceptació ciutadana. ERC va proposar canviar les dates de la festa per després de les eleccions, però des del consistori es va voler mantenir el cap de setmana que tocava. Així la festa va començar ahir a la tarda i durarà fins demà diumenge. “Hi ha el compromís de totes les forces polítiques de no contaminar la festa políticament”, va manifestar ahir l'alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Manel Ferré, destacant que enguany per primera vegada s'incorpora la figura del pregoner: serà l'actor Joan Pera, de perfil “apolític”, va remarcar Ferré. Ara bé, una certa contaminació política hi haurà. De fet, avui al matí assistirà a la inauguració i es passejarà pel mercat d'artesans, l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

“Estem en campanya i no deixarem de fer campanya”, manifestava el número 2 d'ERC, Jesús Auré. Serà una campanya més de carrer i de proximitat. Així els republicans repartiran ventalls de fusta i roba, que no desentonen amb la festa, amb el lema de campanya d'Adam Tomàs Aire fresc. Ventalls això sí, sense el logotip d'ERC. A banda d'això, els republicans s'afegiran d'una manera més activa a la celebració i recrearan el Cafè Republicà –es va inaugurar el 1906 i ocupava l'espai on actualment està la seu d'ERC a Amposta– i hi muntaran una taverna on repartiran begudes típiques de principis de segle: cervesa, vermut, mistela i la tradicional barreja, mescla de'aiguardent i mistela. “No en farem un ús polític, del Cafè Republicà”, remarcava Auré tot assenyalant que el Cafè Republicà l'inauguren enguany però el mantindran en les properes edicions de la festa. Fins i tot han posat una gran lona on expliquen la història del cafè, on es podia llegir el diari El Faro, vinculat al partit republicà.

“No farem campanya activa però ens implicarem totalment en la festa”, manifestava per la seua banda el candidat del PSC, Antoni Espanya, concretant que tots els membres de la seua llista es vestiran d'època i participaran activament en la celebració.

Tots els partits amb representació al consistori (CiU, ERC i PSC) coincideixen que la Festa del Mercat a la Plaça ha estat “una gran troballa”, en paraules del candidat socialista, “un tresor incalculable”, ha arribat a dir l'alcalde, Manel Ferré. Els tres es comprometen a reforçar-la si governen la propera legislatura. Els republicans fins i tot porten al programa el compromís de crear la figura del director i dotar-la de més recursos humans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.