Política

SI vol l'estació al centre de Figueres

Bartrolich aposta pel cobriment de la via

Toni Strubell diu que les infraestructures han de revertir en benefici del territori

La candidata de Solidaritat a Figueres, Núria Bartrolich, es va afegir ahir a la proposta d'altres formacions de la ciutat que defensen que l'estació del tren convencional es quedi al centre de Figueres. Bartrolich va dir que ha de ser Figueres i no algú de Madrid qui decideixi on ha de ser l'estació, i va recordar que hi ha 6.000 signatures que demanen que l'estació es mantingui on és. L'alcaldable de SI va defensar també que amb el cobriment de la via del tren convencional es podrien eliminar els passos a nivell i l'inferior de la ronda sud. Per Bartrolich també és important que Figueres recordi que és capital de comarca i miri pels interessos de les poblacions veïnes, que veurien com se'ls complica, diu, l'accés al tren si l'estació es trasllada.

La candidata va fer aquestes declaracions en un acte en què també va ser present el diputat al Parlament per SI, Toni Strubell, que va parlar de la necessitat que les infraestructures reverteixin en benefici del territori. “El 75% de les exportacions per ferrocarril passen per Figueres i Llançà”, va recordar Strubell. El diputat va parlar també de la necessitat que es resolgui l'accés nord a Figueres per l'autopista, i va criticar que les infraestructures estan pensades per Madrid i que es prioritzen en funció dels interessos de les empreses privades “perquè en treguin benefici en forma de peatge”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.