Política

‘Centrats' entre Lloret i Blanes

Cristóbal Montoro, exministre d'Hisenda del PP, dóna suport als candidats de Blanes i Lloret

Proposa l'IVA superreduït per a l'hostaleria

Exconsellers, exministres i diputats més o menys mediàtics s'han convertit en les vedets que animen les eleccions i cada partit –els petits ho tenen més cru– mira de portar un polític el màxim de conegut a la recerca del vot indecís. Ha passat amb el PSC, que va passejar Joaquim Nadal pel mercat; Irene Rigau, que va anar a les botigues de Lloret, i ahir va ser el torn del PP. L'estrella convidada va ser l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, i li tocava parlar de crisi. Tasca feixuga, però l'home va saber guanyar-se els parroquians amb un discurs esquitxat d'humor. A banda i banda de Montoro, els candidats de Blanes i Lloret de Mar, Salvador Tordera i Enric Martínez, nous de trinca. I és que ara que al PP sembla que li bufen vents favorables, el partit ha decidit canviar les cares que hi té al capdavant, cosa no benvinguda per a tothom i que ha creat malestar als dos municipis.

Però tornant a l'acte d'ahir, la trobada es va fer a l'Hotel Santa Marta, a mig camí dels dos municipis, potser per allò que el PP últimament vol centrar-se més. Ja ho deia Montoro, han de saber transmetre que són un partit de centrats i moderats. Les apostes de Montoro –que va defensar el paper dels ajuntaments per fomentar l'ocupació– són bàsicament l'IVA superreduït per al sector turístic i prohibir el dèficit públic per llei perquè les administracions no competeixin amb els emprenedors als bancs.

Les propostes de Martínez per a Lloret són congelar impostos durant dos anys, apostar pel turisme d'hivern i pel pàrquing al passeig i confia “que en les pròximes eleccions generals Mariano Rajoy governi a Espanya” per tenir una ajuda en el finançament. Això últim de fer servir d'esquer el fil directe i el contacte amb les administracions –ja siguin autonòmiques o de l'Estat– també s'estila molt. Sembla que si votes un partit que no té un parent ben situat a Barcelona o a Madrid no faran res per tu. Així que tothom explota això dels contactes. Martínez no va dubtar a definir el turisme de Lloret com de borratxera, i va assegurar que s'eliminaria amb el trasllat de tots els locals nocturns “a un parc lúdic nocturn”. “El turisme familiar, gràcies a Déu, a Blanes és molt correcte”, va concloure Tordera, però també va apostar una mena de pacte entre les dues poblacions perquè les places hoteleres a Blanes, va dir, són minses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.