Política

Tortosa

El PP proposa fer controls sanitaris als immigrants

Acusen els nouvinguts de reintroduir malalties “eradicades a Espanya”, i per això vincularien les anàlisis mèdiques al procés d'empadronament

També proposen un pla d'integració per barris

El PP de Tortosa ha aconseguit, parlant d'immigració, que la seua campanya electoral traspasse les fronteres del municipi. El programa que fa uns dies ha arribat a les bústies dels tortosins proposa la creació d'un “centre d'acollida i control de malalties de transmissió”. El candidat del PP, l'independent Xavier Dalmau, ja va concretar la proposta en declaracions a Catalunya Ràdio. Però han estat unes declaracions a Ràdio Ebre (Cadena Ser) del president del PP de Tortosa i número 3 de la llista, Pau Fernández, les que han donat un ressò estatal a la proposta, fins al punt que José Luis Rodríguez Zapatero va aprofitar diumenge un míting dels socialistes valencians per atacar Mariano Rajoy. La direcció provincial del PP ja ha desautoritzat la proposta, però tant Alberto Fernández Díaz com Alícia Sánchez Camacho han insistit a relacionar immigració amb trastorns sanitaris.

“Molts immigrants, quan arriben aquí, estan infectats amb tuberculosi, xarampió o malalties que a Espanya han estat eradicades, i hem de seguir un control per no incrementar el cost sanitari que poden suposar després”, va afirmar Fernández en el debat radiofònic. Segons el PP tortosí, els nouvinguts haurien de passar un control sanitari, abans de poder empadronar-se. De la mateixa manera, una altra proposta del PP en l'àmbit de la immigració és la creació d'un pla d'integració dels nouvinguts als barris, “adequant-la a les característiques socials, econòmiques i urbanístiques de cada barri”.

L'organització SOS Racisme ja ha emès un comunicat en què acusa el PP de voler “manipular l'electorat”, tot difonent “el missatge de la por mitjançant falsos arguments i mentides basades en creences racistes i xenòfobes”. En el cas de les malalties suposadament eradicades, ni la tuberculosi ni el xarampió havien estat eradicades a l'Estat, i els immigrants que es contagien ho fan pels mateixos motius que la població autòctona. Així, el rebrot del xarampió detectat cap al 2006 es va produir entre alguns dels adolescents de famílies que rebutgen les polítiques oficials de vacunació. Per tant, els nouvinguts que arriben a l'Estat i s'infecten de malalties víriques com el xarampió és, també, perquè pertanyen a col·lectius que no van ser vacunats en els seus països d'origen. A banda, la tuberculosi es és una malaltia bacteriana que es propaga més fàcilment, entre altres factors, pel fet de viure en entorns empobrits i insalubres.

LA FRASE

Molts immigrants, quan arriben aquí, estan infectats amb tuberculosi o xarampió
Pau Fernández
President del PP de Tortosa i número 3 de la candidatura

Campanya bruta a Tortosa i Roquetes

G.M.

Ebrencs Independents (Ebin) ha denunciat l'Ajuntament de Tortosa a la junta electoral, per no haver pogut accedir al casal dels Reguers per fer el míting que tenien programat el dissabte 7 de maig, autoritzat pel mateix òrgan electoral. De la mateixa manera, el president d'Ebin i candidat independent de Roquetes, Javier Alegret, té previst explicar avui la denúncia per presumptes amenaces que ha presentat en contra del candidat del PSC, Miquel Castelló, amb qui es va discutir durant una comissió d'Hisenda a l'Ajuntament.

En canvi, el PSC ha descartat denunciar formalment que divendres ni Joan Sabaté ni l'exconsellera Marina Geli van poder reunir-se amb la junta de la Lliga contra el Càncer en una sala reservada prèviament a la unitat de radioteràpia de l'hospital de Jesús. Segons el PSC, les instruccions per impedir-los l'accés al centre públic van arribar des del president de l'EMD i vicepresident del patronat de l'hospital de la Santa Creu, Pere Panisello.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.