Política

barcelona

Montilla dóna suport a Hereu per primer cop en campanya

L'expresident assisteix per sorpresa a un acte del candidat del PSC, que hi veu una mostra d'“unitat”

L'alcaldable critica ara Trias dient que va “marginar” Barcelona quan era conseller

L'expresident de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va irrompre per primer cop en la campanya de Barcelona. Va ser per sorpresa i de manera discreta. Diumenge passat Montilla havia intervingut en un acte a Deltebre. Ahir va assistir a un acte de Jordi Hereu, a primera hora del matí, dins els esmorzars del Fòrum Europa-Tribuna Barcelona, però no hi va intervenir. Després, el candidat a la reelecció a l'Ajuntament va assegurar que la presència de Montilla era una mostra “evident” que al PSC “hi ha unitat”. A la nit, en un sopar a Gràcia, Hereu va estar secundat per una altra figura socialista, l'exconseller Josep Castells.

“De soledat, res de res, d'independència per treballar sense lligams per Barcelona, tota”, va afirmar Hereu, per argumentar la poca presència dels càrrecs nacionals del partit en aquestes municipals, en què, segons va reiterar, s'ha volgut posar en primer terme els alcaldables. “Quan algú va molt acompanyat és que necessita anar acompanyat i assistit”, va etzibar com a atac als seus rivals, i preferentment, a Trias.

Hereu va confessar que es veu amb possibilitats de guanyar: “Per primera vegada diré una cosa que fa tres anys no deia i que fa tres mesos no m'hauria atrevit a dir: no només vull guanyar, sinó que puc guanyar”, una frase que anima l'èpica de remuntada que mira de donar el PSC a aquest final de campanya. Aquest esperit va impregnar el míting d'ahir a la tarda a Nou Barris, davant unes 300 persones. Al plafó publicitari de fons, estrenaven lema –Estem a punt de guanyar, si tu votes–, que estava acompanyat d'una imatge d'Hereu amb l'exalcalde Pasqual Maragall. Hereu va ser molt explícit en l'esforç per mobilitzar el vot tradicionalment socialista: “El dia que Nou Barris parla alt i clar, Barcelona és socialista, us demano que parleu més i clar que mai en la història”. A més, va carregar contra Trias i contra una possible aliança amb el PP. “És la dreta més reaccionària” que “vol dividir barris”.

Abans, Hereu ja havia llançat diversos atacs al líder convergent: “Ja heu començat a veure les orelles a un determinat llop”, va avisar, acusant Trias d'haver “marginat” Barcelona quan va ser conseller de la Generalitat.

LA FRASE

Barcelona no es mereix un alcalde que ha donat suport a Aznar, Trias donarà la clau del PP a Barcelona
Jordi Hereu
candidat del psc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.