Política

CiU de Blanes diu que Barrakes no serà a cap barri

Les queixes pels sorolls provocats pels locals nocturns van centrar bona part de l'acte de CiU al teatre dels Pins

Junts per Blanes veu urgent trobar una solució per la sorra de la platja

La difícil conciliació de l'oci nocturn i el descans dels veïns al barri dels Pins van centrar ahir a la tarda bona part de la xerrada que el candidat de CiU, Josep Trias, va mantenir amb veïns de la zona. L'acte es va fer al teatre dels Pins, amb una assistència d'una cinquantena de persones. Després de parlar dels projectes que s'han dut a terme en aquests quatre anys, Trias va treure el tema polèmic: el canvi d'ubicació de Barrakes.

Barrakes ha de marxar dels Pins, segons ha mantingut CiU des de l'inici, i sembla que tothom n'estava satisfet. En una intervenció des del públic, un veí, però, va remarcar que el problema hi és cada cap de setmana, i que el que cal és que els veïns puguin dormir tot l'any sense el sarau que munten els joves quan surten dels locals nocturns. L'alcalde va contestar el que ja se sap, que s'està treballant en el marc del Pacte per la Convivència Nocturna, que s'han sancionat locals (amb multes de fins a 12.000 euros) i fins i tot se n'han tancat alguns, però el problema persisteix. En tot cas, Trias va deixar clar que seguiran les directrius que els marqui el pacte.

Un altre veí, en canvi, va preguntar si la decisió de treure les Barrakes dels Pins es mantindrà si governa un altre grup. Aquí Trias va tenir l'ocasió perfecta per llençar una advertència: va mostrar una fotografia d'una manifestació on suposadament es veien els caps de llista d'ICV i el PSC: “Jo almenys he estat clar des del primer dia, aquests no es defineixen, però sí que es manifesten”, va criticar.

L'alcalde i candidat per CiU també va informar els assistents que l'Ajuntament s'estava reunint en aquells moments amb els joves per oferir-los una alternativa, que no va revelar. Però va reiterar que Barrakes no es farà en cap barri: “En llocs on visqui gent no és admissible”, va sentenciar.

Junts per Blanes, la platja i el riu

Conxita Boldú (Junts per Blanes) va dir ahir en un acte a la Casa del Poble que és urgent resoldre el problema de la manca de sorra. També es va mostrar indignada, perquè el ministeri preveu un afitament de la riba de la Tordera que preveu expropiar una zona que s'endinsa gairebé dos quilòmetres dins el riu, amb l'argument que és fins on poden arribar les onades. “Això és posar un peu al riu, Madrid manarà a tot arreu i ho hem d'aturar”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.