Política

Juanjo Llorente

Candidat d'Esquerra Unida a l'alcaldia d'Aldaia

"Sols donarem suport a les polítiques d'esquerra”

La proposta electoral que fa Esquerra Unida d'Aldaia bascula sobre quatre punts axials que recullen les deficiències observades durant la darrera legislatura i posen l'ocupació com a punt principal

És militant d'Esquerra Unida des de fa bastants anys i ha estat assessor a la Diputació durant les legislatures del 1994 fins al 2003.

Quins són els trets més importants de la proposta que fa per a Aldaia?

La nostra proposta bascula sobre quatre punts importants. El primer d'ells és l'ocupació i la promoció econòmica productiva, el desenvolupament d'empreses públiques i l'entrebanc al dogma neoliberal pel qual les administracions públiques han de deixar al mercat que s'autoregule i exercisca un paper redistributiu de la riquesa, cosa que mai no ha fet i dubte que d'ara endavant faça. En segon lloc, proposem el desenvolupament d'un ajuntament més democràtic i participatiu, mitjançant la descentralització per barris de les decisions que s'han de fer sobre inversions i sobre la gestió dels serveis i equipaments públics. Estem per l'austeritat i la transparència. Com a tercera pota del nostre programa demanem més serveis municipals per a les persones, hui més necessaris que mai degut a les altes taxes de desocupació i precarietat social del municipi. Finalment, ens trobem pel desenvolupament sostenible d'infraestructures bàsiques, urbanisme i medi ambient, contribuint a resoldre qüestions essencials per al municipi como és la comunicació i el transport, la contaminació i la protecció de l'horta.

Espera que l'electorat el valore pel treball fet pel seu company a l'Ajuntament?

Tot compta, però el que realment espere, és que se'ns valore tant pel treball col·lectiu com per les nostres aportacions dins dels moviments socials i les organitzacions en que hi treballem.

Si toca fer sumar vots, amb qui es trobarà més a gust?

Al nostre parer, tant les polítiques del PSOE com les del PP ens semblen de dretes, contràries als treballadors i als sectors de població més vulnerables. A Esquerra Unida tenim el compromís que a Aldaia assumim totalment i és el fet que de cap de les maneres afavorirem un govern del PP. Si s'ha de col·laborar amb altres forces polítiques diferents al PP, ha de ser sobre la base d'un acord de programa molt concret, d'actuacions molt definides, en resum, un programa d'esquerres. Ens trobarem còmodes amb una proposta de govern municipal d'esquerres que, per a nosaltres, és l'única garantia de canvi social i de millora de les condicions de vida de la nostra població.

Troba que des de l'ajuntament es pot fer alguna cosa per fer baixar l'atur?

I tant que podem. El que cal fer és abandonar el dogma deretà i neoliberal pel qual s'aconsella minimitzar el paper econòmic d'allò públic i, seguidament, canviar la gestió municipal i el sistema de finançament (incloent-hi taxes i impostos municipals) amb la finalitat d'aconseguir que paguen més, aquelles que més en tenen i que els ajuntaments perceben major finançament de l'Estat i de la Comunitat Autònoma.

Demanarà una auditoria el 23 de maig?

Si estem en disposició de poder-ho fer, no tenim cap dubte.

Troba que cal regenerar la política d'Aldaia?

Completament. En primer lloc, cal dir que vivim en una democràcia retallada, si es té en compte el que Esquerra Unida denuncia ara sí i ara també, quan a la llei electoral o la llei de partits o de la memòria històrica. A més d'això, el fet que el PSOE haja estat governant la vila ininterrompudament des de 1979 i amb febles o inexistents mecanismes de control democràtic de la gestió, demana un canvi de les persones i grups d'influència que s'han desenvolupat al voltant del poder municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.