Política

El candidat de PxC a Vilanova i la Geltrú, denunciat per agredir un activista contra el racisme

El portaveu d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme al Garraf, César Aragón, acusa Gerard Bellalta d'haver-lo colpejat quan tornava a casa

Els antiracistes asseguren que s'han produït situacions similars en altres poblacions

El portaveu de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme al Garraf, César Aragón, ha denunciat avui l'alcaldable de Plataforma per Catalunya PxC a Vilanova i la Geltrú, Gerard Bellalta, i altres membres de la candidatura per haver-lo agredit aquest dimecres a la nit.

Aragón ha relatat que un grup de cinc o sis integrants de PxC, amb Bellalta al capdavant, van esperar-lo davant de casa seva i van “empentar-lo” i “insultar-lo” davant del seu fill de deu anys.

L'activista antiracisme ha precisat que el van agredir cap a les deu de la nit, quan tornava d'assistir a una taula rodona amb representants de partits polítics vilanovins per parlar sobre la cohesió social i immigració.

Segons ha explicat el denunciant, quan estava arribant a casa, el seu fill de deu anys el va advertir que Ballalta li estava fent fotos des d'un cotxe. “En aquest moment vaig trucar a la policia dient que estava passant això i que vinguessin perquè hi havia risc que m'agredissin”, ha afirmat Aragón. Tot seguit, ha relatat que “van baixar del cotxe i van començar a insultar-me i a empentar-me”. El portaveu de la plataforma antiracista també denuncia que l'alcaldable de PxC li va clavar un cop de puny.

Per aquest motiu, l'afectat ha interposat una querella aquest dijous al matí contra Bellalta i altres membres del partit xenòfob que es trobaven al lloc de l'agressió. Així mateix, el portaveu antifeixista ha presentat als seus advocats l'informe que li van fer aquest dimecres a la nit a l'Hospital de Sant Camil.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que una de les seves patrulles i una altra de la Policia Local van acudir al lloc on s'havia produït l'agressió denunciada per Aragón després de rebre una trucada d'avís. Les mateixes fonts han afirmat que també van activar una ambulància per si hi havia algun ferit. Després de comprovar que no hi havia ferits greus van prendre declaració a les persones que hi havia al lloc dels fets.

Defugir l'enfrontament

Des d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme han assegurat que s'estan donant situacions similars a altres poblacions de Catalunya. El seu portaveu, però, ha reiterat que “no volen entrar en la dinàmica de les baralles” i que “rebutgen aquest tipus de política que busca que la societat es converteixi en un gueto”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.