Política

Barcelona

Trias fixa el full de ruta del seu inici de mandat

Revisar la neteja, reunir-se amb Mas o reorientar despeses, entre les prioritats

Coincidint amb el tram final de la campanya, el cap de llista de CiU a Barcelona ha volgut projectar la imatge d'un potencial alcalde que ja està preparat per assumir el càrrec. Amb aquesta intenció, el candidat nacionalista va presentar ahir quines seran les seves set primeres mesures de govern, que van des d'accions concretes fins a declaracions d'intencions que es mouen en un terreny més boirós. A poques hores del veredicte final, Trias vol deixar clar que anirà per feina des del primer dia.

Per començar, i com ha repetit insistentment aquests dies, constituirà una taula de seguiment de la crisi, que avaluarà propostes de la resta de partits o dels agents socials per incentivar la recuperació econòmica. La segona decisió també l'ha anunciat repetidament en campanya, i comporta l'eliminació d'aquelles despeses considerades supèrflues, com ara els 15 milions d'euros que es destinen a la redacció d'informes o estudis d'opinió. En l'àmbit de les polítiques socials, Trias es fixa com a primer repte reunir-se amb les entitats de la ciutat amb les quals hi hagi possibilitats de col·laborar, i també amb la Generalitat per analitzar el compliment del conveni en la matèria o la llei de dependència. Aquest, però, no és l'únic contacte institucional que vol mantenir en els seus primers dies de mandat. El Trias alcalde vol entrevistar-se amb el president de la Generalitat i diversos ministres per parlar del model de finançament de Barcelona, una prerrogativa de la Carta Municipal, o d'infraestructures pendents. Entre els temes a tractar, el finançament del projecte de la Sagrera.

“Redefinir” el funcionament de la Guàrdia Urbana, apostant per la figura del policia de barri, serà una altra prioritat. En aquest àmbit, també es pot donar per fet el cessament del cap del cos, Xavier Vilaró. Finalment, l'alcaldable convergent proposa revisar els plans de manteniment, neteja i il·luminació per “millorar-ne l'eficàcia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.