Política

Loles Ripoll

Candidata de Compromís a l'alcaldia de Paterna

“El PP de Paterna ha malbaratat diners i il·lusions”

La millora de la gestió pública i la necessitat de contenció en la despesa centra l'atenció de la coalició

Per segona vegada consecutiva es presenta aquesta dona, que ha concitat el consens dins la coalició de Compromís per Paterna, que agrupa el Bloc, Iniciativa i Verds. Es presenta, tal i com assegura, “com a alternativa a les polítiques de dreta que s'apliquen a Paterna des de fa més d'una legislatura”.

Quina és la seua proposta com a candidata a l'alcaldia?

El més important de tot és disposar d'un projecte global i obert per a tots els paterners i paterneres perquè tota la gent que pense que es pot treballar per aquest poble, que es pot gestionar d'una altra manera, que cal acabar amb el deute amb els proveïdors, ha de emetre el seu vot a favor de Compromís. No tinc cap dubte quan afirme que s'ha de frenar el deute, pagar tot allò que es deu i a partir d'eixe moment, començar a somiar un poble millor. Dit això, el nostre programa preveu millores en el camp educatiu, en el de la gestió pública, els espais naturals, la sanitat, la solidaritat, el transport públic, la seguretat ciutadana, l'ocupació, la cultura, la arreplegada del fem i la participació ciutadana.

Pensa que el PP de Paterna ha malbaratat els diners públics?

Ací es dupliquen actuacions d'altres nivells de l'administració. Dupliquem el que fa l'Imserso, dupliquem el que fa Càrites, dupliquem, dupliquem, sense parar. En festes, ens deixem un riu de quinzets, a costa de la demagògia que suposa dir que la gent té dret a passar-s'ho bé. Les empreses públiques municipals tenen més gent de la que necessiten i això també ha fet que es dispararen les necessitats. Les consultories externes s'han endut molts cèntims.

S'ha de fer una auditoria per conèixer la realitat municipal?

I tant que s'ha de fer. Ara mateix sabem que l'Ajuntament deu 33,5 milions d'euros als proveïdors, però desconeixem la profunditat del forat econòmic i per això cal una auditoria, però no cal encomanar-la fora de la casa, no. Cal fer una auditoria, no sols ara que hi ha un canvi de legislatura, sinó sempre que siga necessari. No es tracta de gastar-se diners sinó de conèixer la realitat econòmica de les arques municipals. Cal fer-la i l'endemà posar-se a treballar i prioritzar la despesa.

Què considera com a prioritari el 23 de maig?

Els serveis socials. Tot és important, bé que ho sé, però la gent no menja. La renda de garantia no arriba i cal pressionar la Generalitat i l'Estat. Però mentre ho fas, s'ha de procurar alguna cosa al poble. Abans de l'arribada del PP a l'alcaldia de Paterna, els serveis socials treballaven molt bé i es prioritzaven les actuacions. Ara, són els mateixos tècnics, treballen bé, però la directiva política els ha fet escorar-se cap a altres geografies socials.

Què diu de l'atur?

Que cal atendre'l de totes totes. No podem deixar la nostra societat sota la idea de que tot es resoldrà amb serveis socials. Cal mimar la xicoteta empresa,perquè encara ens trobem per davall de la mitjana de l'Horta pel que fa a implantació en el teixit econòmic. La majoria de gent que està a l'atur necessita formació i orientació per descobrir nous nínxols de treball. Cal fomentar el cooperativisme, devem donar suport a les hortes ecològiques, s'ha de donar informació i s'ha de procurar que l'Ajuntament no siga considerat com a morós. S'ha de fomentar la participació ciutadana.

Paterna necessita Ikea per a subsistir?

El que necessita Paterna és un canvi de govern. Nosaltres recolzem el projecte d'Ikea i qualsevol altre que arribe al poble, però mai de qualsevol manera. Ikea, per a radicar-se a Paterna té un gran problema d'accessos perquè Paterna els té en el seu conjunt. S'ha d'estudiar l'impacte mediambiental. No obstant això, Ikea sí, però s'ha de cuidar el xicotet comerç local i s'ha d'estudiar la forma amb què s'ofereixen els llocs de treball.

Espera que l'electorat valorarà el seu treball com a oposició?

Trobe que sí. Però he de dir que m'agradaria que valoraren el discurs que he procurat mantenir i la capacitat de fer oposició que hem tingut sempre. Una oposició feta en positiu, amb més de 100 mocions que han estat consensuades i aprovades en un alt percentatge.

Si li toca sumar els seus vots per governar la ciutat, amb qui es trobarà més a gust?

En primer lloc, pense que la marca Compromís donarà una sorpresa el 22 de maig. Aquesta coalició la coneix més gent del que algú es pensa. El que passa és que el tema del bipartidisme fa la sensació que ho amaga tot i no és així. Si toca sumar, ho farem amb molta cura, però he de dir que parlarem amb aquells grups que siguen capaços de no fer polítiques de dretes, amb aquells que tinguen les coses semblants al nostre projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.