Política

Candidats clònics

El PP, Ciutadans i Solidaritat presenten el mateix nom a diverses localitats

La pràctica vulnera l'article 46.6 de la llei electoral

El PP de Catalunya, Ciutadans i Solidaritat han utilitzat en aquestes eleccions municipals la pràctica de presentar el mateix candidat en diverses localitats, segons es pot consultar als butlletins provincials. La curiosa actuació, que en altres comicis ja s'havia fet, permet omplir les llistes electorals a formacions petites o mitjanes que d'altra manera ho tindrien difícil per completar-les. Però vulnera clarament l'article 46.6 de la llei electoral (LOREG), que estableix que cada candidat s'ha de presentar en una única candidatura.

Pel PP, Antonio Rodríguez García és el candidat número 6 de Vacarisses, i alhora torna a aparèixer el seu nom en el número 13 de Montcada i Reixac. El mateix succeeix amb Francisco Dávila García, que va de 12 a la llista del PP de Sant Esteve Sesrovires i també va de 7 a la de Sant Climent de Llobregat. José Luis González Fernández ocupa el sisè lloc de la candidatura popular a Cervelló i el seu nom torna a sortir en l'11 ni més ni menys que en la de Castell-Platja d'Aro. De forma similar passa amb Juan Carlos López González, que concorreria per partida doble de 6 a Òdena i de 13 a Cornellà de Llobregat. També estaria en la mateixa situació Maximiliano García Pesquero, que surt en el 7 de Sant Llorenç Savall i alhora apareix com a cap de llista a Sant Martí Sesgueioles. En el cas dels populars, a més, de número 7 de la candidatura a Sant Julià de Ramis hi ha Suenilda Guenes Simiao, i aquest nom torna a sortir com a número 7 a Premià de Mar.

Dos García diferents

Un cas curiós és el d'ICV-EUiA. Antonio García García apareix alhora a Vallirana i a Lloret de Mar, i en les dues poblacions com a candidat a l'alcaldia. Però es tracta de dues persones diferents.

Ciutadans presenta en el número 9 de la seva candidatura a Sant Adrià de Besòs Montserrat López García, i el mateix nom torna a aparèixer igualment en el 9 de Castellar del Vallès. I un darrer cas és el de Solidaritat per la Independència. Ester Bausells Fuente és la candidata número 12 de Sabadell, i també es presenta com a número 9 de Sant Adrià de Besòs.

Segons fonts jurídiques, la presentació d'una persona en dues llistes és irregular però en principi no tindrà més conseqüències, perquè ni la junta electoral ni ningú altre no hi va recórrer en el seu moment. L'únic problema en principi sorgiria si la mateixa persona fos escollida en dos municipis diferents, cosa que és molt difícil que succeeixi, perquè en la majoria de casos els candidats estan en llocs en què és difícil que surtin elegits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.