Política

Dur revés del MILLOR al govern de CiU a Lloret

La formació convergent perd quatre regidors i la majoria absoluta i el MILLOR s'erigeix com a segona força

Les enquestes de darrera hora que circulaven per Lloret el darrer dia de campanya auguraven un bon resultat pel Moviment Independent de Lloret (MILLOR), encapçalat per Marc Fuertes. I les previsions es van complir. El MILLOR, després de no aconseguir representació fa quatre anys, ha entrat a l'Ajuntament. Però no només això. Irromp amb 6 regidors i s'erigeix com la segona força. I ho capgira tot. Perquè s'obre la possibilitat de posar fi a vuit anys de govern de CiU.

La decepció planava entre les files de CiU, que ha perdut la majoria absoluta i s'ha quedat amb 7 regidors. Romà Codina, hereu de l'actual alcalde, Xavier Crespo, feia autocrítica i reconeixia la davallada de la seva formació. El socialista Joan Bernat parlava de “vot de càstig”. I és que el PSC continua en caiguda lliure –encadena tres comicis perdent representació– i es queden amb 4 regidors –un menys que fa quatre anys i la meitat que el 1999.

Les formacions minoritàries s'han mantingut: 2 regidors el PP, 1 ICV i 1 ERC. L'excepció, el grup independent GRILL de Joaquim Teixidor, que ha quedat fora de l'espectre polític municipal.

El més complicat arriba ara. El MILLOR ha basat la seva campanya en un atac constant a la gestió de CiU i en compromisos cridaners com oferir pisos de lloguer a 200 euros, baixar l'IBI un 3,5% i donar xecs nadons, entre altres. Si CiU vol governar haurà d'apostar per una sociovergència o aliar-se amb el PP, ERC i ICV (i amb aquest darrer la relació durant aquest mandat ha estat tensa). L'altra possibilitat és saber si alguna formació s'apunta a l'estil del MILLOR per deixar CiU fora del govern. Ahir, però, ningú no parlava de pactes.

Hem patit una important davallada per l'entrada d'una força nova. Però ara no hem de valorar
Romà Codina
CiU
Mirem amb optimisme el futur de Lloret i seguirem treballant molt com fins ara
Romà Codina
CiU
El ciutadà vol menys grans infraestructures i corrupció i més preocupació per les coses quotidianes
Marc Fuertes
MILLOR
Una part és vot de càstig al govern de CiU, que ha manipulat els mitjans de comunicació
Marc Fuertes
MILLOR
Ara és moment de pensar, de fer autocrítica. Calen uns dies per reflexionar sobre el resultat
Joan Bernat
pSC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.