Política

Rècord absolut de regidors per als convergents de Valls

CiU aconsegueix 13 regidors, un màxim històric en l'era democràtica de qualsevol partit a la ciutat, i la CUP es revela com a l'altra força guanyadora que marcarà la pauta des de l'oposició

El consistori de Valls ha fet un tomb que farà història. No tan sols per la victòria sense precedents que ha obtingut CiU (13 regidors), sinó també per l'èxit aclaparador de la CUP (3 regidors) i pel daltabaix del PSC, que ha obtingut el pitjor resultat de l'era democràtica.

No és gens estrany que ahir l'alcaldable convergent, Albert Batet, s'abracés amb força a la número 12 de la llista, Bàrbara Flores, que es trobava al llindar de les expectatives dels convergents. “Tretze regidors no me'ls esperava”, va declarar un Batet eufòric, que va atribuir aquests excel·lents resultats a la feina que feta “no tan sols en els últims quatre anys, sinó també al treball realitzat durant trenta anys”. Batet, que en poca estona va rebre la felicitació, via SMS, d'Artur Mas i Felip Puig, va reconèixer que la majoria absoluta comportarà “un plus addicional de responsabilitat” i hi va afegir que això els obligarà “a treballar amb molta força”. “Demostrarem que Valls som tots”, va dir. El cap local de CiU i número 4 de la candidatura, Jordi Garcia, va qualificar de “màxima històrica, el millor resultat possible que un partit ha obtingut a Valls en l'etapa democràtica”, i en clau d'estadística va recordar que “un de cada dos vots ha estat per a CiU ”.

La victòria de la CUP

Els altres grans guanyadors de la nit electoral van ser els integrants de la CUP. Gerard Nogués, fins ara l'únic regidor d'aquesta força política, tindrà al seu costat Jordi Escoda i Lurdes Quintero. “Teníem la sensació que trauríem tres regidors, però ningú ens els donava”, va declarar Nogués molt emocionat per “aquest empat tècnic amb el PSC” i, sobretot, perquè els resultats indiquen que estan cridats a ser els que liderin l'oposició “i a demostrar que el projecte de CiU no és tan fantàstic perquè no tenen clar com fer avançar la ciutat”. La CUP no sent cap temor pel triomf abassegador de CiU: “Ja sabem fer oposició d'un macro-govern; ho hem demostrat amb el pacte sociovergent”, va sentenciar el candidat de la CUP, satisfet de veure, segons el seu parer, que la gent els ha votat perquè els ha arribat la feina que han dut a terme.

L'altra cara de la moneda la va representar el PSC. “Estem decebuts; no ens esperàvem aquesta davallada”, va declarar Rosa Ibarra, número 2 del partit. Durant els pròxims dies els socialistes analitzaran l'origen dels mals resultats i durant l'executiva que convocaran aviat s'intentaran “trobar les causes i depurar responsabilitats, si cal”, segons va apuntar Ibarra, que considera que aspectes “com ara l'abstenció i el transvasament de vots que s'ha produït hauran de ser tinguts en compte”.

Esquerra ha quedat amb un dels dos regidors que tenia, “una possibilitat que prevèiem”, va explicar Jordi Cartanyà, número 1 de la candidatura. “La ciutadania no ha apostat pel nostre projecte, però nosaltres celebrem que hem fet una bona campanya amb un equip renovat que continuarà treballant per Valls”, va assenyalar Cartanyà, que va felicitar els dos gran guanyadors de Valls: CiU i la CUP.

Francesc Caballero (PP) també va celebrar els resultats, malgrat haver-se quedat a poca distancia d'obtenir un segon regidor. “Estem contents per la victòria del PP a tot l'Estat espanyol”, va concloure Francesc Caballero.

Estem cridats a ser els que liderarem l'oposició. Ara sabem que la nostra feina ha arribat a la gent
Gerard Nogués
alcaldable de la CUP
Tenir tretze regidors implica un plus de responsabilitat i ens haurem d'esforçar per treballar molt i molt
Albert Batet
alcaldable de CiU
Sabíem que podíem perdre algun regidor, però no ens esperàvem aquests resultats tan dolents
Rosa Ibarra
Número 2 del PSC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.