Política

Josep Marigó (PSC) tornarà a ser alcalde de Blanes

La seva torna a ser la llista més votada, amb nou regidors, i pactarà amb ICV-EUiA, que n'ha guanyat dos i ara en té quatre

CiU perd dos regidors i el PDB i ERC perden la representació al consistori

Josep Marigó (PSC) recuperarà l'alcaldia a Blanes amb un pacte –anunciat fa temps– amb el seu soci històric, ICV-EUiA. La formació socialista ha pujat i ha aconseguit un regidor més que en les eleccions passades (en tindrà nou), mentre que la formació que lidera Joan Salmerón n'ha guanyat dos i passa a tenir-ne quatre, el seu millor resultat a Blanes des del 1979, en què tenia sis regidors. En la història recent de Blanes, ICV-EUiA semblava encallada en els dos regidors. L'altra formació que ha pujat ha estat el PP, que passarà de tenir un regidor a tenir-ne tres.

CiU ha experimentat una davallada important que li costarà l'alcaldia, ja que ha perdut dos regidors, però el més sorprenent és que l'esquerra independentista per primer cop des del 1991 es quedarà sense representació a l'Ajuntament. Una lectura possible és que la competència pel vot independentista –també hi lluitaven la CUP i SI– ha fet que tots tres hi hagin sortit perdent. Un altre grup que ha quedat fora de l'Ajuntament és el polèmic PDB-PROA, que tenia dos regidors i havia governat en els últims quatre anys gràcies a un pacte amb CiU. Ahir tant Josep Marigó com Josep Trias van coincidir a valorar que és el pacte amb el PDB –que ha acabat castigat per la població– el que ha passat factura, en part, a CiU. “El pacte segurament ha quedat en la memòria d'alguna gent, que no l'ha vist bé”, argumentava ahir l'alcalde de Blanes.

Josep Marigó va manifestar ahir que el primer que farà quan sigui alcalde és establir contacte immediat amb els treballadors municipals, i veure com està l'Ajuntament “i on som”, ja que encara no hi ha pressupost. També va felicitar-se pel fet que el PDB hagi quedat fora de l'Ajuntament: “S'han ensorrat en el seu propi fang”, “hem fet fora els feixistes, un dels nostres objectius és que mai tornin a trepitjar l'Ajuntament de Blanes”. També es va pronunciar en aquest sentit Salmerón. “Hem fet fora els feixistes de Blanes”, va sentenciar.

La gent ha entès bé que hem de fer remuntar Blanes, la llàstima ha estat la poca participació
Josep Marigó
pSC
El que ha passat avui és espectacular i un premi a la meva gent, perquè votar ICV-EUiA no és fàcil
Joan Salmerón
ICV-EUiA
Vull agrair el gran treball dels meus regidors aquests anys, tenim la consciència ben tranquil·la
Josep Trias
CiU
Som demòcrates, acatem la voluntat del poble i el primer que faig és felicitar els guanyadors
Josep Trias
CiU
Si les tres forces independentistes haguéssim anat juntes hauríem tingut representació
Conxita Boldú
Junts per blanes-AM
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.