Política

TERRASSA

Els partits d'esquerra perden pes en el Consell Comarcal

CiU es queda a dos consellers d'igualar el PSC com a primera força i el PP passa a ser la tercera després d'incrementar 12.000 vots

Les CAV mantenen el conseller però amb més representants

Les forces d'esquerres han viscut un fort revés en el Consell Comarcal del Vallès Occidental. El PSC, ICV-EUiA i ERC han perdut consellers en aquestes eleccions municipals. Malgrat el daltabaix, continuen sumant més que CiU i el PP, que han fet un salt endavant. Amb el nou escenari polític, només cal saber si es mantindrà el quadripartit que hi havia fins ara, en què els populars no entraven.

El PSC resisteix com a la primera força en el Consell Comarcal tot i haver perdut tres consellers. El socialistes només han obtingut 91.939 vots, 18.142 menys que el 2007. Els descens s'explica pels resultats de Rubí, Terrassa, Cerdanyola, Barberà, Ripollet, Badia, Montcada i Reixac o Vacarisses.

ICV-EUiA ha mantingut el nombre de consellers, cinc. No obstant això, té quatre regidors menys i ha perdut 4.357 vots. Els ecosocialistes de Cerdanyola són l'exemple negatiu d'aquests resultats, que els fan perdre la posició com a tercera força.

El cop més dur, però, se l'ha endut ERC, que han desaparegut a Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Barberà. Només han perdut un conseller en el Consell Comarcal, però hi haurà quinze regidors republicans menys al Vallès.

Els gran beneficiat ha estat CiU, que queda només a dos consellers del PSC. La federació nacionalista ha guanyat dos representants. El PP també ha augmentat dos consellers, però a la comarca hi haurà 23 regidors populars més, després d'incrementar 12.000 vots.

Malgrat no poder incorporar la CUP de Terrassa, Sant Cugat i Palau-solità, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) han mantingut el conseller que tenien. Tot i això, tenen quatre regidors més que el 2007. Hi han ajudat els quatre de l'Alternativa d'Esquerres de Badia i de Compromís per Ripollet, i els dos de Compromís per Cerdanyola i de l'Alternativa Ciutadana de Rubí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.