Política

Marigó vol conèixer l'estat de les finances a Blanes

Joan Salmerón (ICV-EUiA) diu que encara s'ha de parlar amb els socialistes, però el pacte entre les dues formacions és gairebé un fet

Josep Trias afirma que marxarà “per la porta gran”

Tant Josep Marigó com Josep Trias, candidats a Blanes del PSC i de CiU, respectivament, parlaven ahir amb més calma que com ho havien fet els darrers dies. Marigó tenia motius per celebrar que ha aconseguit el seu objectiu de recuperar l'alcaldia de la ciutat, gràcies a un pacte cantat amb ICV-EUiA.

L'alcaldia va oferir resistència al candidat socialista en les eleccions anteriors, en les quals no va poder formar un pacte de govern, tot i que la seva havia estat la llista més votada. Ahir, Joan Salmerón, cap de llista d'ICV-EUiA, admetia que el més probable és un pacte amb els socialistes, però va dir que primer cal parlar-ne per posar sobre la taula els programes i saber quins punts són innegociables. En tot cas, la formació celebrarà una assemblea dissabte i s'acabarà de definir el pacte. Josep Trias, per la seva banda, admetia que, malgrat la derrota, se sentia molt tranquil i convençut que sortirà “per la porta gran” de l'Ajuntament. A ningú no se li escapa, però, que ha estat un cop dur per a Convergència i Unió, que veia que al llarg de la tarda de diumenge la participació als barris que teòricament sempre li són favorables baixava deu punts respecte de les eleccions del 2007. Trias, fent autocrítica, considerava que potser no han sabut transmetre a la societat blanenca “tot el que s'ha fet des de l'equip de govern”, que potser no s'han sabut explicar bé. Per Marigó, en canvi, la població ho ha tingut molt clar, i ha posat fi “als quatre pitjors anys” de govern municipal.

El pacte entre el PSC i ICV-EUiA probablement estava fet molt abans de les eleccions. Segons Marigó, és prioritari conèixer la situació financera real de l'Ajuntament, ja que encara s'està funcionant amb pressupostos prorrogats.

El joc brut


Un punt en què coincideixen el candidat de CiU i el socialista és el de qualificar de joc brut el paper de l'adversari. Marigó ja va anunciar fa mesos una campanya en contra seva orquestrada pel PDB i d'altres, com ara el president del CH Blanes, Josep Ridaura, amb la connivència de Josep Trias. De fet, Anselm Ramos –que s'ha quedat sense representació a l'Ajuntament– i Ridaura van denunciar Marigó a la fiscalia.

Però Josep Trias sempre ha negat qualsevol paper en aquest afer i, de fet, considera que el joc brut ha vingut del PSC i d'ICV-EUiA, entestats a fer-li perdre l'alcaldia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.