Política

barcelona

Portabella considera que no pot plegar perquè és el garant de l'acord d'Unitat

Creu que Trias no podrà governar tot el mandat en minoria i que haurà d'engrandir el govern

Té clar que el seu grup queda a l'oposició sense força

Si ERC s'hagués presentat en solitari a Barcelona, després dels mals resultats, “probablement” Jordi Portabella hauria plegat com a líder de grup i hauria deixat pas al número dos –Portabella es mirava la regidora Ester Capella, que queda fora de l'Ajuntament, quan donava ahir aquestes explicacions–. Però el republicà ha estat l'artífex de la coalició amb Reagrupament i la Democràcia Catalana de Joan Laporta, n'és el líder i se'n considera la garantia de continuïtat i estabilitat. Sense dir-ho explícitament, Portabella dóna a entendre que Unitat per Barcelona grinyolaria i no tindria garantida la cohesió interna si ell no portés la batuta del grup –cal recordar que Portabella s'ha quedat sol al nou grup municipal d'Unitat per Barcelona amb l'expresident del Barça Joan Laporta i sense el coixí que li suposaria tenir al seu costat regidors republicans per salvar diferències internes–. Els pactes, els acords, les condicions de funcionament o les jerarquies a dins del grup, diu Portabella, les va negociar directament ell amb els socis: “La coalició té un líder i el líder sóc jo. Qui parla amb Reagrupament i amb Democràcia Catalana o amb la CUP [en aquest cas no hi va haver acord] sóc jo”. Sobre les hipòtesis periodístiques que apunten una difícil estabilitat de la coalició, Portabella augura: “Acabarem el mandat perquè la coalició no grinyola. No hem tingut els resultats que volíem però estem bé de salut”.

Pel que fa al futur govern de la ciutat, Portabella prediu que Xavier Trias no podrà resistir quatre anys de govern en minoria perquè 15 regidors no són prou per dirigir una gran ciutat com Barcelona. El líder republicà recorda que, quan va formar part del govern del PSC i ICV durant vuit anys, eren 25 regidors, i “anàvem de corcoll”, afegeix.

Portabella creu que Trias canviarà d'opinió a mesura que avanci el mandat i que acabarà fent un pacte d'estabilitat amb un dels grups majoritaris, un pacte que no descarta que pugui ser amb el PP després de les eleccions generals. Unitat per Barcelona, amb només dos regidors, no serà el soci que anirà a buscar Trias, assumeix Portabella.

Ara Trias no pactarà amb ningú però ho veurà diferent d'aquí a un temps. Quinze regidors no donen per governar Barcelona”
La coalició té un líder i sóc jo. Qui parla amb Reagrupament i amb Democràcia Catalana o les CUP sóc jo”
Probablement hauria dimitit si ens haguéssim presentat com ERC. Però una coalició no es fa per quinze dies”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.