Política

Una gestora dirigirà la Vilella Alta fins al 2015

La Generalitat i el Consell Comarcal del Priorat n'escolliran els membres entre els veïns després que ningú votés diumenge

Al municipi sols es presentava una llista ‘fantasma' d'un candidat del PP

Situació atípica al petit municipi de la Vilella Alta, al Priorat, després que el passat diumenge cap dels 112 veïns que estaven cridats a les urnes anés a votar, ja que la seva única opció era una llista fantasma del PP. Aquest 100% d'abstenció obligarà ara al nomenament d'una comissió gestora que dirigirà la població fins a les properes eleccions municipals, el maig del 2015. Els seus cinc membres els hauran d'escollir el Departament de Governació de la Generalitat i el Consell Comarcal del Priorat entre els veïns del municipi.

Relleu sense data

Segons van detallar fonts del Departament de Governació, a la Vilella Alta no serà possible celebrar unes eleccions parcials d'aquí a sis mesos, ja que aquest és un mecanisme que la llei electoral preveu només per aquells municipis on no s'hagi presentat cap candidatura vàlida. A la població prioratina, però, sí que hi havia una llista, la presentada pel PP i formada exclusivament per José Luis Fernández, que, segons els veïns, resideix fora del poble. El PSC també havia presentat inicialment una segona llista amb un únic candidat, però la va retirar.

Després que no s'hagi produït cap vot, la formació de la gestora s'haurà de fer per una via diferent a l'emprada en altres municipis. Així, en comptes d'escollir-ne els membres mitjançant contactes amb els partits, l'elecció dels cinc vocals per part de Governació s'haurà de fer entre els veïns i amb el suport del Consell Comarcal del Priorat.

Els cinc escollits es faran públics a través d'una ordre de la consellera de Governació, Joana Ortega, de moment sense data. Entre deu i quinze dies després, s'haurà de constituir la gestora, que, el mateix dia, escollirà el seu president. Mentre no es completen aquests passos, els cinc regidors escollits el 2007 continuaran dirigint el consistori.

Des de Governació, de fet, ja s'havia detectat que fins i tot en cas que algun veí hagués votat, l'Ajuntament no s'hauria pogut constituir el proper 11 de juny, ja que com a màxim s'haurien escollit a les urnes dos candidats, menys de la meitat dels membres del consistori, format per cinc regidors. En aquell cas, s'hagués creat també una gestora, però els candidats que haguessin rebut algun vot haurien passat a formar-ne part de manera automàtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.