Política

ERC de l'Ebre ja té un regidor a Calaceit

Als 97 regidors que ERC ha aconseguit mantenir diumenge a les Terres de l'Ebre, cal afegir-hi també el regidor d'Entesa per Calaceit, Paulí Fontoba. De fet, l'Entesa per Calaceit està associada a la federació ebrenca d'ERC, i Fontoba –que ja havia estat regidor al municipi– milita a Esquerra, i és un conegut activista cultural en favor de la potenciació del català a la Franja de Ponent. En aquest sentit, actualment és el president de la Institució Cultural de la Franja de Ponent, principal òrgan de promoció de la cultura catalana a l'Aragó. Al llarg del mandat, Fontoba ha defensat actuacions a favor de la recepció de TV3 al Matarranya, l'oficialitat del català, i un estatus polític especial per a les comarques de la Franja, similar al que pot gaudir la Val d'Aran a Catalunya. En aquest sentit, la candidatura liderada per Fontoba és l'única que ERC ha presentat el 22-M a les comarques de la Franja. A més, Fontoba pot tenir la clau del govern municipal, ja que a Calaceit el PSOE i el PP ara es troben empatats a quatre regidors.

D'altra banda, el president ebrenc d'Esquerra, Gervasi Aspa, va destacar ahir que les Terres de l'Ebre són la regió del país en què ERC ha obtingut millors resultats. Els republicans no només s'han quedat a menys de 200 vots de superar el PSC com a segona força al territori, sinó que han estat els segons al Baix Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.