Política

Carme Chacón renuncia a presentar-se a les primàries del PSOE

La dirigent socialista explica que dóna aquest pas “per no posar en risc” la unitat del partit, l'estabilitat del govern i l'autoritat del president

Assegura que és una decisió “personal” i que ha “rebut el respecte” de Zapatero

La ministra de Defensa, Carme Chacón ha anunciat aquest dijous al migdia que no es presentarà a les primàries del PSOE per escollir el candidat socialista a la presidència del govern espanyol.

En una compareixença davant els mitjans convocada aquest mateix dijous, la dirigent del PSOE ha revelat que va decidir presentar-se a un procés de primàries per rellevar José Luis Rodríguez Zapatero el passat febrer, abans que aquest renunciés a presentar-se a la reelecció.

Chacón ha explicat que després que el secretari general del partit anunciés la seva decisió, al passat 2 d'abril, molts afiliats i dirigents del partit van expressar-li el seu suport i van animar-la a presentar la seva candidatura.

Amb tot, i després de les tensions internes viscudes a la formació després dels resultats electorals de les eleccions autonòmiques, ha descartat fer-ho per “no posar en risc la unitat del partit, l'autoritat del president o l'estabilitat del govern”.

En aquest sentit, ha assenyalat que alguns sectors del partit que havien reclamat un acord per presentar un únic candidat i no celebrar primàries, perquè es tractava d'un procés que “generava divisió”.

En qualsevol cas, ha assegurat que la seva decisió d'avui és “autònoma i personal”. També ha remarcat que, tant quan va decidir presentar-se com ara, “ha rebut el respecte del secretari general del PSOE”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.