Política

ICV-EUiA donarà suport a un govern PSC-MILLOR amb Bernat com a alcalde

El PSC és la tercera força, però Iniciativa considera que donar l'alcaldia a la llista de Marc Fuertes seria “una aventura”

ICV-EUiA ha estat el primer grup de Lloret de Mar que ha mogut fitxa, i ahir va fer públic un comunicat en què manté que donarà suport a Joan Bernat (PSC) com a alcalde. ICV, que va tenir un regidor a les eleccions, aposta per impedir que CiU governi i manté que el MILLOR ha de tenir un paper destacat en el futur nou govern. “Creiem que qui ha de liderar la força del canvi i el canvi possible és Joan Bernat, candidat del PSC, però qui ha de tenir un protagonisme especial en aquest canvi és Marc Fuertes, candidat del MILLOR”, exposen a la nota.

La força més votada va ser CiU (7 regidors), seguida del MILLOR (6) i el PSC (4). ICV-EUiA, però, no aposta per donar l'alcaldia al MILLOR, malgrat que és la segona força. Preguntat sobre els motius, Antoni Garcia, cap de llista d'Iniciativa, va dir: “És una força que no sabem realment què farà, i el que no farem són aventures”. Garcia va afegir que el PSC, en canvi, és una força que ja coneixen bé. “No sabem què hi ha al darrera de Marc Fuertes, és gent desconeguda políticament i associativament i, per tant, no hi podem apostar”, va dir. Per contra, ICV-EUiA sí que compta, però, en un govern que estigui liderat pel PSC.

Joan Bernat no va voler valorar ahir la proposta d'ICV-EUiA, però va apostar per parlar “més de projectes que no pas de persones”. Esteve Pujol, responsable de política municipal del PSC a la demarcació de Girona, va dir ahir que des del partit no es pressionarà Bernat perquè actuï en cap sentit. “El candidat té tota la llibertat”, va manifestar.

El PP no ho entén

Pel que fa a la resta de grups, Enric Martínez (PP) va dir ahir que no entén per què ICV-EUiA “dóna suport a la tercera força i no pas a la segona”. També es va mostrar partidari de deixar governar la llista més votada, és a dir, la de CiU. Jordi Orobitg (ERC) no va voler valorar ahir el comunicat fet per Iniciativa.

LA FRASE

No sabem què hi ha darrere de Fuertes, és gent desconeguda políticament i associativament
Antoni Garcia
Cap de llista ICV-EUIA

Els dos membres incòmodes

Un dels cartells electorals de Marc Fuertes recordava durant la campanya que votar Romà Codina (CiU) és votar Josep Valls i Ignasi Riera, i que la població “no s'ho pot permetre”. Aquesta era una estratègia per desviar l'atenció d'un cap de llista amb un perfil moderat cap a dos dels regidors que han tingut més pes al govern de CiU i que sembla que no són ben vistos per alguns sectors. En aquest sentit, una de les hipòtesis que pren força és que treure de la llista de CiU Josep Valls i Ignasi Riera, que ara són el cinquè i sisè, respectivament, deixaria un camí molt planer cap a una possible sociovergència. Des de CiU de Lloret, però, ahir només es reiterava que la coalició vol governar i que vol un govern “fort i ferm”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.