Política

El PSC de Lloret demana que Valls i Riera pleguin

És la condició que posa per poder pactar amb CiU

Joan Bernat, cap de llista socialista, descarta un pacte amb el Millor

Marc Fuertes acusa CiU d'intentar crear crispació a la població

El PSC de Lloret de Mar vol com a pas previ a una negociació amb CiU per formar govern que Josep Valls i Ignasi Riera renunciïn a la seva acta de regidors. “Respectem la llista més votada –diu el PSC en un comunicat–, però per començar a parlar és necessari que es demostri aquesta regeneració política a Lloret de Mar. I això implica que les persones que més s'han significat en la prepotència, la falta d'escoltar, la manca de diàleg i el fet de no veure la realitat de la vila, com ara l'alcalde Xavier Crespo (que ja no es presenta), Josep Valls i Ignasi Riera donin pas a una nova manera de gestionar els interessos de Lloret de Mar i renunciïn a la seva acta de regidors”, exposa el PSC.

Un dels principals al·ludits, Josep Valls, va pronunciar-se ahir sobre el comunicat: “No m'imagino Guardiola demanant treure jugadors del Manchester, el meu Guardiola és en Romà”, va dir. Preguntat sobre si estaria disposat a renunciar a l'acta de regidor si això facilités un pacte amb el PSC, Valls va dir que aquesta és una pregunta que en tot cas li hauria de formular Codina, i no ho ha fet.

L'alcalde en funcions, Xavier Crespo, va dir que l'objectiu de CiU és un govern estable a Lloret amb el partit socialista i “amb la porta oberta a les forces polítiques tradicionals”. Pel que fa a la petició de Bernat, Crespo va dir que només li ve al cap pensar que el cap de llista socialista “va al darrere del programa de Marc Fuertes”. “Creiem que l'acord de CiU i el PSC és el millor, però si Bernat vol fer de titella de Fuertes, acaba de fer el primer pas amb aquesta petició”, va dir Crespo.

El cap de llista de CiU, Romà Codina, va manifestar que canviar persones de la llista és innegociable. “Em poden demanar regidories, tinències d'alcaldia i canvis de timó, però canviar persones no ho puc fer, i no tenen dret a demanar-nos-ho”.

Joan Bernat va manifestar que confia que en els pròxims dies l'equip de CiU pugui repensar-se la proposta que ha fet el PSC, però que, si no es així, tampoc no veu possible que hi hagi un pacte amb el Millor “per una qüestió de programes”.

El Millor demana calma

Enric Dotras, president del gremi d'hostaleria de Lloret de Mar, va explicar ahir que hi ha una empresa que estava disposada a fer una inversió de 14 milions d'euros a Lloret i que això hauria significat la creació d'un centenar de llocs de treball. Segons Dotras, que en cap moment va dir el nom de l'empresa, la firma s'hauria fet enrere en espera del que passi el dia 11. L'alcalde en funcions, Xavier Crespo, va parlar també d'aquest hipotètic grup inversor, però Marc Fuertes (Millor) en feia una altra lectura, a través d'un comunicat del Millor: “Potser amb Crespo i el seu equip, aquest grup inversor podia gaudir de certs avantatges, descomptes en llicencies de 150.000 euros com el centre comercial, ignorar PEIN com a can Juncadella, on el seu germà feia de col·laborador...” El Millor també demana que no s'entri en conflicte amb la crispació que CIU “està intentant crear”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.