Política

badalona

Diferents personalitats maniobren per evitar que el PP governi l'Ajuntament

Noms com ara Sílvia Soler, Pilar Rahola, Lluís Marco i Rosa Maria Malet subscriuen un document que insta el PSC, CiU i ICV-EUiA a entendre's

Diferents ciutadans il·lustres de Badalona, juntament amb veïns més anònims però amb diferent pes dins la societat civil, han començat a divulgar un manifest que insta el PSC, CiU i ICV-EUiA a assolir un acord que impedeixi al PP (clar vencedor de les eleccions del 22-M) apoderar-se del comanament de la ciutat. Entre d'altres, el document ja disposa de l'estampa de les periodistes i escriptores Sílvia Soler i Pilar Rahola; de la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet; de l'actor Lluís Marco; de l'exalcaldessa de Badalona Maite Arqué (PSC), i de l'exentrenador de la Penya Alfred Julbe.

El manifest insta els partits polítics de Badalona a “facilitar un govern municipal a favor de la cohesió social i que treballi de manera positiva per la bona convivència”. Sense citar sigles polítiques, demanen als caps de llista (se sobreentén que es refereixen als del PSC, CiU i ICV-EUiA) que “deixin de banda els legítims interessos de partit per pensar en Badalona i el seu futur i que siguin generosos per cedir tot allò que afavoreixi l'acord”.

Aquest grup, bona part del qual ja va donar suport al manifest Ens agrada Badalona (molt crític amb les polítiques del PP badaloní) lliurarà en els propers dies el manifest als caps de llista de les tres forces polítiques que, només si sumen, poden evitar un govern en minoria dels populars. Avui mateix en faran entrega a l'alcaldable convergent, Ferran Falcó. Entre els promotors del nou text només repeteix Sílvia Soler respecte d'aquells que ja fa temps havien capitanejat el moviment Ens Agrada Badalona.

LES FRASES DEL MANIFEST

Volem demanar als partits que facilitin un govern municipal a favor de la cohesió social i treballin de manera positiva per labona convivència
Demanem que els caps de llista deixin de banda els legítims interessos de partit i que siguin generosos per cedir tot allò que afavoreixi l'acord
No volem que la ciutat sigui un laboratori per fer unsexperiments que podrien tenir greus conseqüències per alpaís

“Ho respecto, però no m'influeix”

Ferran Falcó, alcaldable convergent i persona que té la clau del futur govern de Badalona, va assegurar ahir que respecta l'opinió dels signants del nou manifest però considera que aquest col·lectiu “no fa una lectura completa dels resultats electorals”. Entre els adherits –“Molts dels quals me'ls estimo”, va dir–, el líder convergent troba a faltar “més representativitat territorial”. Avui es reuneix amb els representants del grup, que li lliuraran el document. Falcó va declarar: “El respecto, però no m'influirà a l'hora de prendre la decisió final”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.