Política

barcelona

El PSC fa pinya amb Hereu per formar una oposició clara

L'executiva dóna “suport majoritari” a la seva posició i la de Martí per al mandat

Les crítiques de Carnes no han tingut més seguidors públicament

L'executiva del PSC de Barcelona, que encapçala Carles Martí, ha fet pinya amb l'alcalde en funcions, Jordi Hereu, per ratificar la posició anunciada pels quatre anys vinents, després de la derrota electoral: fer una oposició clara i ferma, que marqui perfil propi davant del govern de Trias. A pesar que això no vol dir que “s'hagi de votar a tot que no”, fonts socialistes deixen clar que “la responsabilitat per trobar suports correspon al govern”.

Segons fonts de la federació, l'executiva, en què participen 25 persones –en la reunió d'abans-d'ahir, 20 presents–, va donar un suport majoritari al plantejament d'Hereu, insinuat ja en la mateixa nit de la derrota electoral: passar a l'oposició de manera neta, dient no a l'oferiment de Trias de poder assumir algunes regidories de districte. La resolució que fixa aquesta posició haurà de ser votada en el consell de federació del 8 de juny, en què s'haurà de veure si es confirmen aquests suports que semblen tenir.

En la reunió de l'executiva no hi era, perquè no n'és membre, el primer tinent d'alcalde en funcions, Jordi William Carnes, que fa uns dies va publicar un article molt crític respecte a la decisió d'Hereu i de Martí de fer una oposició ferma. Per ara, la posició de Carnes no ha generat més reaccions públiques dins les files socialistes en la mateixa línia. Sigui com sigui, serà en el consell de federació, al qual concorren 270 militants –Carnes inclòs–, on es decidirà tot, i on Martí i Hereu passaran la primera prova de foc real sobre els suports que conserven en el si del partit a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.