Política

El Millor alerta els funcionaris de Lloret que vigilin els documents

No qüestiona la professionalitat dels treballadors municipals, però avisa que “alguns polítics” no han paït bé el revés de les eleccions

El Moviment Independent de Lloret (Millor) va emetre ahir un comunicat en què demana a tots els funcionaris de l'Ajuntament de Lloret “que extremin les seves precaucions per tal d'evitar que puguin desaparèixer expedients o documentació en general d'algun dels arxius, despatxos o magatzems municipals”. Segons el comunicat, no seria la primera vegada que “després d'un canvi sobtat de repartiment de les forces del consistori, algú amb la consciència intranquil·la afavoreix la pèrdua de papers importants”. El comunicat no posa en dubte la professionalitat dels funcionaris i treballadors municipals, però alerta que “alguns dels polítics governants, que han estat durament castigats per les urnes, no estan paint prou bé la nova situació consistorial”.

D'altra banda, dos membres de les files del Millor han decidit renunciar a l'acta de regidores per motius personals i laborals. Són María Dolores Fajardo, que va entrar amb el número tres, i María de la Sierra (número sis). El seu lloc l'ocuparan, respectivament, Ferran Barbero, que és cap de vendes a Catalunya d'una empresa de la construcció i l'automoció, i Óscar Portela, director d'expansió del Grup Hotel Don Juan, segons va explicar ahir Marc Fuertes, cap de llista del Millor. Fuertes va assegurar que la renúncia és deguda només al fet que Fajardo i De la Sierra no podrien dedicar a l'Ajuntament les hores necessàries, però que continuen vinculades al grup.

No s'ha avançat en cap pacte

La situació política continua sent tensa i sense que s'hagi arribat a cap pacte amb vista al dia 11. El PSC, que té quatre regidors, es manté ferm en la seva petició que els regidors de CiU Josep Valls i Ignasi Riera pleguin com a condició prèvia per poder pactar amb Convergència. El cap de llista socialista, Joan Bernat, va refermar-se ahir en aquesta condició. Romà Codina, cap de llista de CiU –que va ser la més votada amb set regidors– tampoc no cedeix, i continua considerant innegociable treure persones de la llista. “Qualsevol altra cosa, pel bé de Lloret, és negociable, fins i tot estaríem oberts a un pacte que inclogués les altres forces polítiques”, va reiterar ahir Romà Codina. Aquest pacte, però, no inclouria el Millor, que es va convertir en la segona força, amb sis regidors. I ara per ara els socialistes tampoc es plantegen pactar-hi.

N.F.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.